Bryan las: Miranda Vos-Damen – Liefde heeft geen kleur + Winactie

Wij werden op Twitter benaderd door Miranda met de vraag of wij interesse hadden om haar boek ‘Liefde heeft geen kleur’ te lezen en te recenseren. Aangezien de korte inhoud interessant klonk, waren wij hier natuurlijk voor te vinden. Niet veel later ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar van deze titel. Hier willen wij Miranda Vos-Damen natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Twee levens, één verhaal. Een geheime romantische liefde tussen een zwarte man en en blanke vrouw. Als hun families daar lucht van krijgen breekt er een ware oorlog uit. Zwart tegen blank en blank tegen zwart. Daarbij leven beide families in de onderwereld. Wanneer de Italiaanse maffia om de hoek komt kijken, krijgt het verhaal een andere wending. Het is een strijd op leven en dood.
Een verhaal over een verboden liefde in de onderwereld.

De cover

De cover is opgedeeld in twee vlakken. Het linker vlak is wit, en het rechter vlak is zwart. Ik snap de cover wel. Maar persoonlijk zou hij me totaal niet opvallen in bijvoorbeeld de boekhandel. De quote ‘Een verhaal over een verboden liefde in de onderwereld’ daarentegen maakt mij wel erg nieuwsgierig.

De auteur

Miranda Vos-Damen (1973) schreef ook de omnibussen ‘Vijf generaties’ en ‘De meisjes van de bloementuin’. De boeken ‘Hartsvriendinnen’, ‘Het geluk van de regen’ en ‘Een kille winter’. Verschillende gedichtenbundels en kinderboeken.

Het verhaal

Wat gebeurt er als een zwarte man en een blanke vrouw verliefd worden op elkaar? Als dit bekend wordt bij hun families breekt de hel los. Vooral als beiden families ook nog in de onderwereld verkeren. Als dan ook nog eens de maffia om de hoek komt kijken, krijgt het verhaal een hele andere wending…

Mijn mening

De naam Miranda Vos-Damen zei mij eigenlijk niks, terwijl ze toch best al veel boeken geschreven heeft. Maar daar kwam nu verandering in, nadat ze contact met ons opnam. Ik vind het altijd erg leuk om, voor mij, nieuwe auteurs te leren kennen en ik geef deze dan ook altijd graag een kans.

De hoofdstukken heeft ze erg kort gehouden en ze wisselt regelmatig van perspectief. Dit is iets wat bij sommige auteurs er wel eens bij in schiet, maar bij dit verhaal absoluut niet. Ook heeft het verhaal fijne korte zinnen. Het verhaal heeft een goede flow, maar de personages hadden, naar mijn idee, meer uitgewerkt kunnen worden. Ik denk dat het verhaal dan een stuk krachtiger was geworden. ‘Liefde heeft geen kleur’ is het eerste deel in deze serie. Wat mij opviel was dat de boeken in deze serie erg snel achter elkaar verschenen zijn. Persoonlijk zou ik er dan voor gekozen hebben om één boek te schrijven en hierin de personages een stuk dieper uit te werken.

De boodschap die Miranda met dit boek mee wil geven is duidelijk… Donkere en blanken mensen zijn hetzelfde. En dit geeft aan dat het een verhaal van alle tijd is. Ben je opzoek naar een spannend, makkelijk te lezen, en niet al te lang verhaal. Dan kon dit boek wel eens het perfecte boek voor jou zijn.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Liefde-heeft-geen-kleur

Gegevens van dit boek:
Titel: Liefde heeft geen kleur
Auteur: Miranda Vos-Damen
Aantal pagina’s paperback: 204
ISBN paperback: 9789082991581
Prijs paperback: € 18,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Wij mogen één fysieke gesigneerd exemplaar van ‘Liefde heeft geen kleur’ verloten. Hier willen wij Miranda Vos-Damen natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Liefde heeft geen kleur’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 27 mei 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

4 thoughts on “Bryan las: Miranda Vos-Damen – Liefde heeft geen kleur + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge