Bryan las: Miranda Donkers en Kim Meijs-de Man – Tweestrijd

Van Miranda Donkers en Kim Meijs-de Man ontving ik het boek “Tweestrijd” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik  Miranda Donkers en Kim Meijs-de Man natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Na jaren van mishandeling en misbruik weet ze haar ouderlijk huis in Friesland te ontvluchten om een nieuw bestaan op te bouwen in Amsterdam. Daar vindt zij een plek om te wonen en sluit ze vriendschap met haar huisgenoot, die haar wegwijs maakt in de prostitutie.

Als zij voldoende geld en een nieuwe identiteit heeft verdiend, ruilt ze ook dit bestaan in voor een leven waarin zelfs plaats is voor gevoelens. Terwijl er een romance opbloeit met haar buurman, gebeuren er verschrikkelijke dingen om haar heen en slaat de twijfel aan alle kanten toe. Er is geen andere uitweg dan te zwijgen over wat er zich werkelijk afspeelt…  

Eindelijk, na jaren weet Sharona te vluchten. Ze vlucht ver weg van haar ouders in Friesland. Dit omdat ze jaren is misbruikt door haar vader. Ze vlucht naar Amsterdam waar ze een kamer vindt en waar ze haar nieuwe huisgenoot Lara leert kennen. Lara werkt in de prostitutie en brengt haar in contact met haar pooier. Vanaf dat moment heeft Sharona nieuw werk….

Als Sharona na lange tijd genoeg geld heeft verdient om een nieuwe identiteit te kopen, wilt ze zo snel mogelijk een nieuw leven op bouwen en ze verruilt haar kamer voor een appartement in Amsterdam. Waar ze direct voor de charmes van haar nieuwe buurman Marc valt. Als er plotseling allemaal rare en bizarre dingen om haar heen gebeuren lijkt het haar het beste om te zwijgen over wat er werkelijk aan de hand is. Is dit wel zo slim?

Op de cover staat een vrouw met een hand voor haar mond. Dit vind ik goed bij het verhaal passen. Van de andere kant doet deze cover me ook heel erg denken aan de film “scream”.

Het verhaal leest als een sneltrein, toen ik in het boek begon wilde ik maar door blijven lezen. Het verhaal vind ik erg goed uitgewerkt net als de personages. In het begin dacht ik, dat ik al wist hoe het verhaal in elkaar zat, maar bij de laatste hoofdstukken werd het eigenlijk pas duidelijk. Het verhaal zat toch totaal anders in elkaar. en had ik echt zoiets van huh!? Daarom is dit boek voor mijn gevoel een steengoed boek. Wat ik ook erg fijn vind in dit boek, zijn de voetnoten, vaak worden deze achteraan in een boek verzameld, echter dan blijf je steeds van voor naar achter bladeren. Nu zie je mooi onderaan de pagina de uitleg staan. Een stuk makkelijker en overzichtelijker.

Dit schrijversduo zal ik zeker blijven volgen en hun volgende boek zal ik met veel plezier lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tweestrijd
Auteur:  Miranda Donkers en Kim Meijs-de Man
Uitgeverij: Boekscout
Aantal pagina’s paperback: 220
ISBN paperback: 9789402233810
Prijs paperback: € 19,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge