Bryan las: Milou van der Will – Stil in de stad

Informatie die te lezen is op de achterflap: Als misdaadjournaliste Benthe Berg tijdens een reportage in de Haagse rosse buurt in contact komt met een prostituee die zegt dat ze belangrijke informatie voor haar heeft, is dat het eerste puzzelstukje van een gevaarlijke zoektocht. Als de prostituee kort na hun ontmoeting spoorloos verdwijnt, komt Benthe terecht in de schimmige wereld van mensenhandel, terwijl ze ondertussen duikt in de recente mysterieuze moordzaak op een oud-minister. Langzaam maar zeker ontrafelt ze een groot schandaal. Ze ontmaskert niet alleen een netwerk van mensenhandelaren, maar ook van hoge ambtenaren die meer op hun kerfstok hebben dan op hun visitekaartje staat.  

Sinds kort woont Benthe in Den Haag. Ze heeft wat moeite met zich thuis voelen en haar nieuwe huisje in te richten. Als haar beste vriendin Eva gevonden wordt met een mes in haar rug en haar tong half afgesneden, wil Benthe uit gaan zoeken wie en waarom die persoon deze gruwel daad heeft begaan. Als snel wijzen de pijlen in de richting van een Hongaarse bende die zich vooral bezighouden met de internationale mensenhandel. Hoe harder Benthe zich in deze zaak vastbijt, hoe gevaarlijker dat het word. Wat is er hier aan de hand en in welke schimmige wereld is Benthe nu weer beland?

Nadat ik deel één van de Benthe Berg serie had gelezen, was ik erg benieuwd naar dit vervolg. ☺

Dit boek is ook weer op een eenvoudige manier geschreven wat we gewend zijn van Milou van der Will. Dit verhaal startte, daar waar “In mijn bloed” stopte. Doordat ik ze direct achter elkaar gelezen heb, vond ik dit erg aangenaam. De hoofdstukken hebben een fijne lengte. Wat ik ook erg leuk vind, is dat het boek zich gedeeltelijk in Nederland afspeelt en het andere deel in Hongarije. De spanning vond ik vrij snel aanwezig, eigenlijk vanaf het moment dat Eva aangevallen werd. Wel raad ik iedereen aan om eerst “In mijn bloed” te lezen, aangezien je dan beter het begin van dit boek begrijpt, anders denk ik dat de lezer redelijk wat “Huh” momentjes zal hebben.

Het boek heeft ook deze keer weer een open einde, net als bij “In mijn bloed”. Ik hoop dat Milou van der Will ook nu weer met een vervolg komt en de Benthe Berg serie een vervolg krijgt. Dan ben ik er beslist weer bij om dit boek te lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Stil in de stad
Auteur: Milou van der Will
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN Paperback: 9789044352016
ISBN E-book: 9789044352023
Prijs Paperback:€ 19,99
Prijs E-book:€ 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge