Bryan las: Milou van der Will – In mijn bloed

Informatie die te lezen is op de achterflap: Journaliste Benthe Berg wordt geconfronteerd met hartverscheurend nieuws. Haar dochtertje Céline is één van de kinderen die door pedofiel Rick V. zijn misbruikt. De dader komt weg met een lage straf en iedereen in het kleine Noord-Hollandse dorp Ringerdam blijft bovendien heilig in zijn onschuld geloven.

Benthe vindt het vonnis zo onrechtvaardig dat ze in haar wanhoop besluit om wraak te nemen. Voor Céline. In alle stilte bereidt ze een aanslag op Rick V. voor. Op de dag dat hij vrijkomt, zal ze hem liquideren. 

Ik hou altijd erg van boeken geschreven door Nederlandse schrijvers, waarbij onderzoek gedaan wordt naar een misdrijf, of het nu om recherche gaat, of zoals in dit geval om een journaliste. Vandaar was ik ook erg benieuwd naar dit boek.

De cover laat een vogelkooi zien en een vogeltje die op de D van de titel zit. De titel is groot gedrukt in roze letters. Ik vind de cover vrij simpel maar daarom niet minder goed. Ik vind hem wel strak en het trekt me ook aan.

In dit boek volgen we journaliste Benthe Berg, ze is werkzaam bij de Vrije Pers (VP). Als er in het dorp waar ze woont een pedofiel actief blijkt te zijn, trekt ze deze zaak naar zich toe en gaat ze op onderzoek uit. Als ze erachter komt dat hij een leerkracht is op de school van haar dochtertje Céline en daarboven op ook nog eens een foto van het naakte lichaampje van Céline op zijn computer wordt gevonden, is het zo klaar als een klontje voor Benthe, ze wil hoe dan ook gerechtigheid en deze pedofiel achter de tralies krijgen.

Dit is het eerste boek wat ik van Milou van der Will gelezen heb. Haar eenvoudige schrijfstijl en het vermijden van moeilijke woorden zorgt er voor dat het boek erg makkelijk weg leest. Daarnaast vind ik het persoonlijk altijd erg prettig als een boek vanuit een persoon geschreven is, in dit geval vanuit de persoon van Benthe. Hierdoor kan ik me echt in deze persoon verplaatsen en beleef ik het verhaal meer alsof ik er zelf bij aanwezig ben.

Momenteel ben ik de opvolger van dit boek aan het lezen “Stil in de stad”, hier zal ook snel een recensie van volgen.

Gegevens van dit boek:
Titel: In mijn bloed
Auteur: Milou van der Will
Uitgever: The house of Crime
ISBN Paperback:9789044344639
ISBN E-book: 9789044345476
Prijs Paperback:€ 16,50
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge