Bryan las: Michelle Visser – Geluk komt in de zomer

Toen ik hoorde dat Michelle met het nieuwste, en helaas laatste, ‘Loes-boek’ bezig was, kon ik natuurlijk niet wachten tot het zou verschijnen. Dus toen ik het in de brochure zag staan heb ik het ook eigenlijk blindelings aangevraagd, aangezien ik deze erg hoog op me wishlist had staan. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij dan ook kort na verschijningsdatum een recensie-exemplaar op de mat. Hier willen wij Uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na enkele jaren van hard werken is het Loes gelukt om een fijn bestaan op te bouwen in Pommiers. Haar chambres d’hôte loopt goed, net als haar brocantehandeltje, en ze is gelukkig met haar nieuwe liefde Sjoerd. Maar als hij aandringt om te gaan samenwonen, voelt Loes zich in het nauw gedreven. Is liefde belangrijker dan haar moeizaam verkregen zelfstandigheid? Ze zoekt afleiding in haar werk, en in een zaak die ze graag wil oplossen: het opsporen van de rechtmatige eigenaar van een oude koffer die ze in haar schuur heeft gevonden. Haar speurtocht voert haar naar Parijs en Amerika.

Ondertussen wordt Frankrijk geteisterd door terroristische aanslagen; angstgevoelens en een grimmige sfeer bereiken het platteland. Maar de dorpelingen hebben ook hun eigen beslommeringen. Loes helpt waar ze kan, maar verlangt ondertussen naar Sjoerds liefde en steun in haar leven. Ze weet echter dat ze lastige knopen moet doorhakken om hem te behouden. De oplossing voor de vraag hoe ze haar toekomst moet invullen, komt vanuit onverwachte hoek.

De cover

Op de cover is een muur te zien. Deze muur is zalmroze. Er staat een brocante bank op waar een gieter opstaat en drie bloemen op liggen. Op de leuning van de bank staat een kip. Boven langs de cover hangen mooie bloemen. Natuurlijk staat er ook een gedeelte van een blauw luik op. Hierdoor weet je, als lezer, dat het hier om de chambres d’hôte van Loes, in Pommiers, gaat. Ik vind het een mooie cover en deze zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Michelle Visser werkte als communicatiemedewerker voor ze fulltime ging schrijven. Naast feelgood schrijft ze ook historische romans; Véronique was haar debuut, dat werd gevolgd door Opstand en Eline. Michelle Visser is getrouwd en woont in Hengelo.

Het verhaal

Eindelijk heeft Loes haar leventje op orde. Ze is gelukkig op het Franse platteland. Ze voelt zich thuis tussen de buurtbewoners, heeft een leuke vriend en haar chambres d’hôte en brocantehandeltje lopen goed. Maar haar vriend Sjoerd is klaar voor de volgende stap, hij wil graag gaan samenwonen, maar Loes weet helemaal niet of ze dat wel wilt. Loes wil eigenlijk, het liefste, haar zelfstandigheid behouden. Kan dit wel als je samenwoont?
Loes heeft pas geleden oude koffers gevonden, in haar schuur waar ze haar brocante spulletjes verkoopt. Ze wil hoe dan ook de rechtmatige eigenaar vinden. Deze speurtocht brengt haar al snel naar Parijs, en zelfs naar Amerika…

Angstgevoelens en een grimmige sfeer weten het platteland te bereiken als Frankrijk wordt opgeschrikt met verschrikkelijke terroristische aanslagen. Ondanks dit hebben de dorpelingen hun eigen sores. Loes probeert iedereen te helpen, maar ondertussen verlangt ze ook naar Sjoerd, de rots in haar branding. Ze moet keuzes gaan maken als ze Sjoerd wil behouden, maar wat is de goede keuze? Plotseling krijgen ze hulp uit een onverwachte hoek en deze hulp pakken Loes en Sjoerd zo snel mogelijk aan.

Mijn mening

Natuurlijk kende ik Michelle Visser al van de eerste twee boeken ‘Het huis met de blauwe luiken‘ en ‘Een lucht vol Franse dromen‘. Ik wist dat ‘Geluk komt in de zomer’ het derde en laatste deel in de Loes Beekman reeks was, daarom wilde ik deze absoluut lezen, want na de eerste twee delen had Loes mijn hart gestolen.

Waar ik bij haar vorige boeken, in deze serie, een echt ik-vertrek gevoel kreeg, blijft dit in dit verhaal een beetje uit. Is dit erg? Nee totaal niet. Want doordat de omgeving zo goed omschreven werd, had ik wel het gevoel van het Franse land en was het net of ik te gast was in de chambres d’hôte van Loes. En als ik dit gevoel heb zit het, voor mij persoonlijk, goed met het verhaal.

Wat ik ook erg interessant vond is hoe Michelle de terroristische aanslagen in Frankrijk in het boek heeft weten te verwerken. Dit is iets wat een aantal keer terug komt in het verhaal. Hierdoor ging ik nog meer met de personages mee leven.

Ik heb weer genoten van Loes en haar chambres d’hôte. Ik vind het dan ook erg jammer dat dit het laatste deel in deze reeks is. Ik hoop dan ook echt dat Michelle snel weer in de pen kruipt om zo’n leuke reeks, als deze, te schrijven en ondanks dat ik normaal meestal altijd thrillers lees, heeft deze reeks me echt blij verrast en hierdoor zal ik ook eens sneller een roman ter hand nemen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Geluk-komt-in-de-zomer

Gegevens van dit boek:
Titel: Geluk komt in de zomer
Auteur: Michelle Visser
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 336
ISBN paperback: 9789022590072
ISBN e-book: 9789402315080
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge