Bryan las: Michelle Visser – Een lucht vol Franse dromen

Van uitgeverij Boekerij ontving ik het boek “Een lucht vol Franse dromen”, geschreven door Michelle Visser om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Anneloes Beekman (Loes voor vrienden en familie) doet er alles aan om van haar chambres d’hôtes bij het Franse dorp Pommiers een succes te maken. Terwijl de zomer overgaat in een zonovergoten herfst en ze zich steeds meer thuisvoelt in haar nieuwe leven, ontvangt ze gasten, leert ze de dorpsbewoners beter kennen en zorgen haar vrienden voor de nodige warmte in haar vrijgezellenbestaan. Wel vraagt Loes zich soms bezorgd af of ze Chez Loes ooit winstgevend zal kunnen maken.

Als er een charmante kunstschilder op haar erf verschijnt vergeet ze tijdelijk alle zorgen, tot de realiteit haar inhaalt en bijna iedereen om wie ze geeft in de problemen lijkt te raken. Loes doet wat ze kan om haar vrienden bij te staan, zoals ze ook telkens op hen kan rekenen. Ondertussen leert ze koken voor haar gasten, struint ze marktjes af voor haar beginnende brokantehandel en doet ze bij toeval een ontdekking die haar terugvoert naar een duistere periode in het bestaan van de streek. En dan is er nog de hoop op een nieuwe grote liefde in haar leven…

Nadat ik “Het huis met de blauwe luiken” had gelezen en ik zag dat Michelle Visser kort geleden hier een vervolg op geschreven had, was ik erg enthousiast en wilde dit vervolg ook graag lezen.

Op de cover zien we een gedeelte van de gevel van een huis en veel lucht. De lucht is makkelijk te verklaren als ik naar de titel van het boek kijk. De cover vind ik erg gezellig uitzien en je ziet ook direct dat het om een roman gaat.

Anneloes (Loes voor vrienden en familie) doet er alles aan om haar chambres d’hôtes in het Franse dorp Pommiers tot een succes te maken. Nu de zomer langzaam voorbij gaat en overgaat in de mooie herfst en ze steeds meer het “thuis” gevoel krijgt, ontvangt ze leuke gasten en leert Loes steeds meer mensen kennen uit het dorp. Wel krijgt Loes meer twijfels, ze twijfels steeds meer erover of Chez Loes ooit echt winstgevend zal worden.

Als plots op een dag de charmante kunstschilder Valentin op haar erf verschijnt en informeert of Loes een kamer vrij heeft voor een tijdje vergeet ze even alles en iedereen. Loes wordt al snel ingehaald door de realiteit, aangezien haar vrienden om wie ze veel geeft in de problemen komen, ze wil hun op alle mogelijke manieren bijstaan, net zoals haar vrienden er voor haar zijn als ze ze nodig heeft.

Loes heeft een heerlijk leventje op het Franse platteland, ze leert koken voor haar gasten, struint de marktjes af opzoek naar leuke spulletjes voor haar startende brokantehandel. Daarbij heeft ze ook nog de hoop op een nieuwe liefde.

Dit boek leest weer als een trein, toen ik begon wilde ik niet stoppen en voor ik het wist was deze roman uit. Dit boek is echt een mooi vervolg op “Het huis het de blauwe luiken“. Waar je in het eerder verschenen deel nog leest dat Loes verhuisd en de eerste vriendschappen sluit, lezen we in dit vervolg hoe Loes zich de cultuur eigen maakt, hobby’s zoekt en steeds meer betalende gasten over de vloer krijgt, dit vond ik erg leuk om te lezen. Waar ik ook erg blij mee was, is dat Loes in dit boek toch meer twijfels krijgt over de financiële situatie van haar chambres d’hôtes en of ze haar hoofd boven water kan houden. Dit miste ik namelijk een beetje in haar vorige boek aangezien daar eigenlijk alles goed ging.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een lucht vol Franse dromen
Auteur: Michelle Visser
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 336
Aantal pagina’s E-book: 248
ISBN Paperback: 9789022578186
ISBN E-book: 9789460232527
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge