Bryan las: Michael Sels – De afspraak

Veronique wees mij op dit debuut van Michael Sels, ze dacht dat dit verhaal misschien iets voor mij zou zijn. Nadat ik de flaptekst had gelezen was ik enthousiast en was ik erg benieuwd of dit een verhaal voor mij zou zijn. Na verschijning van De afspraak, ontving ik een exemplaar via Fontaine uitgevers van Van Halewyck. Ik wil beiden hiervoor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: 6u58. De stad ontwaakt, twee jongens maken zich klaar om te vertrekken. Kwinten heeft een vader met een alcoholprobleem en losse handjes. Hij wil weg. Nikolai wordt gepest op school. Thuis kan hij zijn verhaal niet kwijt, maar gelukkig zijn er enkele mannen uit de buurt die hem wel begrijpen. Na vandaag zal niemand Nikolai nog uitlachen. Beide jongens hebben een afspraak om 8 uur in het Centraal Station. De ene met het leven, de andere met de dood.

De cover

Op de achtergrond van de cover zien we een stationsklok. Hier staan twee jongens voor en hier loopt een stuk treinrails doorheen. De kleur die gebruikt is voor de cover is Sepia. Persoonlijk vind ik de cover te gek en dit boek zou me zeker opgevallen zijn in bijvoorbeeld de winkel of bibliotheek.

De auteur

De aanslagen in Brussel en Zaventem op 22 maart 2016 lieten ook op debuterend auteur Michael Sels een diepe indruk na. Hij neemt je mee in het leven van twee jongeren in de aanloop naar wat de meest ingrijpende dag van hun leven zal worden.

Mijn mening

Het verhaal begint met twee complete verschillende verhaallijnen. Nikolai wordt erg veel gepest op school en je merkt dat hij het hierdoor steeds zwaarder begint te krijgen op school. Het is zelfs zo erg dat de leerkrachten hem niet geloven. Tot overmaat van ramp kan hij met zijn problemen ook niet bij zijn ouders terecht. Als hij op een bepaald moment een aantal mannen leert kennen op straat, die hem wel begrijpen, begint hij zich steeds meer af te zetten tegen de maatschappij.
Daarnaast heb je de verhaallijn van Kwinten. Kwinten heeft het thuis niet altijd makkelijk. Zijn vader is alcoholverslaafd en als die weer gedronken heeft, laat hij dit aan Kwinten merken door zich uit te leven op zijn zoon. De moeder van Kwinten kijkt de andere kant op en zegt er niet veel van. Kwinten wil zo snel mogelijk thuis weg…

Deze verhaallijnen zijn erg goed uitgewerkt. Hoe verder ik in het boek kwam, hoe meer ik met deze hoofdpersonen ging mee leven en op een bepaald moment had ik echt medelijden met Nikolai en Kwinten. Ik merkte wel dat er in de hoofdstukken zelf erg veel gewisseld werd tussen de verhaallijnen. Dit zorgde er bij mij wel vaker voor dat ik de draad een beetje kwijt was en ik me afvroeg in welke verhaallijn ik nu aan het lezen was. Ik had dan liever gezien dat het boek wat meer hoofdstukken had en deze afgewisseld werden.

Ik heb veel plezier beleefd aan dit boek en ik kijk erg uit naar een volgend boek van deze auteur, want dit debuut smaakt naar meer

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: De afspraak
Auteur: Michael Sels
Uitgever: Van Halewyck
Aantal pagina’s paperback: 259
ISBN paperback: 9789461318350
Prijs paperback: € 17,9

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge