Bryan las: Michael Connelly – In de stilte van de nacht

Toen ik zag dat er een nieuw boek zou verschijnen rond Renée Ballard was ik erg nieuwsgierig. Nadat ik de flaptekst had gelezen, en deze mij erg aansprak, heb ik een mailtje gestuurd naar de uitgeverij. Na verschijning ontving ik dat ook een recensie-exemplaar. Hier willen wij Uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Renée Ballard haalt de nacht weer eens door en keert vroeg in de ochtend naar Hollywood Station terug, waar ze een vreemde man door de oude dossierkasten ziet rommelen. De indringer is de gepensioneerde Harry Bosch, die nog steeds geobsedeerd is door een onopgelost misdrijf. Ballard stuurt hem weg, maar werpt dan zelf een blik op de zaak en voelt een steek van empathie en woede.

Bosch onderzoekt de dood van de vijftienjarige Daisy Clayton, een weggelopen meisje dat werd vermoord, waarna haar lichaam achteloos in een container vol troep werd achtergelaten. Ballard sluit zich aan bij Bosch om uit te vinden wat er met Daisy is gebeurd en om haar moordenaar eindelijk te kunnen veroordelen.

De cover

Op de cover zijn twee personen te zien in de nacht. Ze staan op een, voor mijn gevoel, verlaten parkeerdek. De personen, in dit geval Bosch en Ballard, staan ver uit elkaar. Ik vind de cover mooi, echter leg ik niet meteen de link met het verhaal. Dit vind ik persoonlijk jammer. De quote ‘Renée Ballard en Harry Bosch besluiten samen de dood van een weggelopen tiener te onderzoeken’ maakt mij nieuwsgierig en zorgt ervoor dat ik wil weten wat er met deze weggelopen tiener is gebeurd.

De auteur

Michael Connelly (1956) werd als misdaadverslaggever genomineerd voor de Pulitzerprijs. Zijn boeken hebben alle belangrijke thrillerprijzen gewonnen en wereldwijd zijn er al meer dan 60 miljoen boeken verkocht. In 2018 won hij de Diamond Dagger van de Crime Writers Association voor zijn gehele oeuvre.

Het verhaal

Als Renée Ballard bijna haar nachtdienst erop heeft zitten gaat ze terug naar het bureau om haar verslagen te schrijven. Als ze daarmee bezig is ziet ze plotseling, een voor haar, onbekende man door oude dossierkasten snuffelen. De onbekende man is Harry Bosch, die al geruime tijd met pensioen is. Maar Harry kan een onopgelost misdrijf niet loslaten. Ballard verzoekt hem om weg te gaan, maar als Ballard zelf een blik op deze zaak werpt, snap ze Bosch wel…

Het onopgeloste misdrijf dat Bosch niet los kan laten is de dood van Daisy Clayton. Ze was vijftien jaar toen ze werd vermoord. Haar lichaam werd gevonden in een container vol troep. Ballard besluit om Bosch te helpen. Samen proberen ze uit te vinden wat er met Daisy is gebeurd. Ze willen hoe dan ook de moordenaar veroordeeld krijgen.

Mijn mening

Ik was al bekend met de schrijfstijl van Michael Connelly door zijn boek ‘De nachtploeg‘. Dit boek las ik met veel plezier. De schrijfstijl van dit nieuwe boek is wederom vlot en aangenaam te noemen. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Ballard en Bosch. Dit zorgt ervoor dat er een goede vaart in het verhaal zit. Dit is iets waar ik persoonlijk altijd erg blij van wordt.

Zoals ik hierboven vertelde kende ik het personage Renée Ballard al. Echter het personage Harry Bosch was voor mij onbekend. Voor dat ik begon te lezen was ik erg nieuwsgierig hoe Connelly het voor elkaar zou krijgen om deze twee series in elkaar te laten vloeien. Nu, na dat ik het verhaal gelezen heb, kan ik zeggen dat dit erg goed gelukt is.

Ik heb echt genoten van dit boek en kijk dan ook smachtend uit naar een vervolg waar Ballard en Bosch weer samenwerken, want dit is een gouden duo.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Inkijkexemplaar-In-de-stilte-van-de-nacht

Gegevens van dit boek:
Titel: In de stilte van de nacht
Auteur: Michael Connelly
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 396
Aantal pagina’s e-book: 396
ISBN paperback: 9789022587744
ISBN e-book: 9789402313475
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij jouw lokale bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge