Bryan las: Michael Connelly – De nachtploeg

Aangezien ik erg van politiethrillers hou, was ik erg benieuwd naar het nieuwe personage Renée Ballard. De flaptekst sprak mij in ieder geval erg aan. Dus toen dit boek op de mat viel, kon ik niet wachten om te starten in dit boek. Ik wil Boekerij natuurlijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Renée Ballard, een veelbelovende detective bij de politie van Los Angeles, had de moed een van haar superieuren aan te klagen voor seksuele intimidatie. Nu draait ze voor straf de nachtdiensten in Hollywood, waarbij ze steeds alleen maar het begin van een zaak meemaakt, die ze ’s ochtends tot haar frustratie over moet dragen aan haar overdag werkende collega’s.

Maar op een nacht wordt ze geconfronteerd met twee zaken die ze niet kan en wil loslaten. Ondanks de waarschuwingen van haar partner werkt ze overdag aan de oplossing, terwijl ze ’s nachts gewoon door blijft werken. Als blijkt dat de twee misdaden met elkaar verbonden zijn, wordt het tot haar afschuw wel heel persoonlijk. Ze zal erg sterk in haar schoenen moeten staan om haar geliefde baan te behouden.

De cover

Op de cover zien wij een vrouw van achteren die van de camera weg loopt. Dit is in mijn beleving Renée Ballard. Het lijkt erop dat ze in een verlaten parkeergarage loopt. De cover spreekt mij erg aan, dit komt denk ik mede doordat ik in het verleden verlaten panden gefotografeerd heb. Ik zou het boek zeker weten opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Michael Connelly werd als misdaadverslaggever genomineerd voor de Pulitzerprijs. Connellys boeken hebben alle belangrijke thrillerprijzen gewonnen en wereldwijd zijn er al meer dan 60 miljoen boeken van zijn hand verkocht. De serie Renée Ballard is de nieuwste serie van Connelly: een jonge vrouw probeert zich te bewijzen als detective bij de politie van Los Angeles.

Het verhaal

De jonge en gedreven detective Renée Ballard is werkzaam bij de politie van Los Angeles, enige tijd geleden had ze de moed verzameld om een van haar meerdere aan te klagen voor seksuele intimidatie. Hierom laten ze haar nu nachtdienst draaien in Hollywood. Hierdoor kan ze wel altijd het begin van een nieuwe zaak meemaken, maar als de nachtdienst is afgelopen moet ze hem natuurlijk overdragen aan haar collega’s van de dagdienst, maar hier wordt Ballard helemaal gek van en kan ze totaal niet tegen.
Tot het moment dat ze op een nacht te maken krijgt met twee zaken die haar niet in haar koude kleren gaan zitten en die ze daardoor niet los kan en wil laten. Ze bijt zich erin vast en werkt dag en nacht door. Als even later deze twee zaken ook nog met elkaar te maken blijken te hebben heeft Ballard het gevoel dat het toch wel heel erg dichtbij komt. Is Ballard sterk genoeg om deze zaak tot een goed einde te brengen? En kan ze haar fijne baan behouden?

Mijn mening

In het verhaal leren we Renée Ballard niet alleen kennen als een fanatieke en gedreven detective, maar ook wordt al snel duidelijk dat ze een eigen mening heeft en boven alles lekker eigenwijs is. Dit is nu net het type detective waar ik in een boek van hou. Echt een detective die op de rand van de wet balanceert en die soms een beetje overhelt naar het gene wat niet mag. Het verhaal is op een snelle manier geschreven en het verhaal kon ik eigenlijk nergens saai noemen. Wel moet ik zeggen dat ik soms een beetje moeite had met de vele verschillende personages die voorbij kwamen, dit kwam mede doordat er verschillende zaken door elkaar lopen. Maar ondanks dit heb ik echt genoten van dit boek.

Ik kijk dan ook erg uit naar het tweede deel in deze serie. Eén ding is zeker…Connelly heeft er een echte fan bij!

Gegevens van dit boek:
Titel: De Nachtploeg
Auteur: Michael Connelly
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 368
Aantal pagina’s E-book: 400
ISBN Paperback: 9789022583500
ISBN E-book: 9789402310849
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge