Bryan las: Michael Berg – De vermissing

Een tijdje geleden zagen wij dat er een nieuwe thriller van Michael Berg aan kwam. Nadat ik de korte inhoud had gelezen was mijn interesse gewekt en hebben wij de uitgeverij een mailtje gestuurd. Een aantal weken voor de verschijning van ‘De vermissing’ ontvingen wij al een ongecorrigeerd vooruitexemplaar. Hier willen wij The House of Books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Chantal Zwart wordt geconfronteerd met de vermissing van Ella Drukker, een oud-klasgenote van de middelbare school. Van Ella is al tien jaar niets vernomen, behalve dat ze haar ouders met verjaardagen en feestdagen altijd een prentbriefkaart stuurt. Wanneer aan de stroom kaarten plots een einde komt en de politie niets onderneemt, smeken de ouders van Ella Chantal om hun dochter terug te vinden. Chantal begint aan haar zoektocht. En iemand volgt haar…

De cover

Op de cover is een mooi gebouw, in de avond, te zien. De lucht die erboven hangt is dreigend. De cover spreekt mij erg aan en de quote ‘Chantal Zwart is terug en wordt geconfronteerd met de vermissing van een oud-klasgenote’ maakt mij nieuwsgierig.

De auteur

Michael Berg zette zichzelf bij het grote publiek op de kaart met Nacht in Parijs, waar hij in 2013 de Gouden Strop mee won. Met Het meisje op de weg en Broertje bevestigde hij dat hij tot de top van Nederlandse thrillerschrijvers behoort; beide boeken waren genomineerd voor de Gouden Strop. De vermissing is een bijzondere titel. Het is zijn tiende thriller, en dus een jubileumthriller, en daarnaast is het een weerzien met het hoofdpersonage uit Nacht in Parijs: journaliste Chantal Zwart.

Het verhaal

Chantal Zwart krijgt, van de ouders van een oud-klasgenote, de vraag of ze hun dochter, Ella Drukker, wilt opsporen. Ella is al een aantal jaar vermist. Het enige teken van leven waren de kaartjes die ze met verjaardagen en feestdagen stuurde. Maar sinds een tijdje ontvangen haar ouders geen kaartjes meer van Ella. Haar ouders zijn natuurlijk ongerust, maar de politie onderneemt geen actie. Daarom smeken ze Chantal om hun dochter te lokaliseren en terug te brengen. Chantal besluit om op onderzoek uit te gaan. Maar wie volgt haar toch steeds?

Mijn mening

Ik kende de schrijfstijl van Berg al van zijn vorige boeken ‘Broertje’ en ‘Ik zie je‘. ‘Broertje’ was niet helemaal mijn ding, maar ‘Ik zie je’ daarin tegen vond ik een erg goed en spannend boek. Hierdoor was ik erg benieuwd of zijn nieuwste boek ‘De vermissing’ wel of niet, bij mij, in de smaak zou vallen. Nu, na het lezen van zijn nieuwste boek, kan ik zeggen dat ‘De vermissing’ een erg goed en spannend boek is.

Het hoofdpersonage in ‘De vermissing’ kwamen de fans van Michael Berg al tegen in verschillende eerdere verhalen van zijn hand. Voor mij persoonlijk was dit de eerste kennismaking met Chantal Zwart, en wat voor eentje. Zwart heeft toch wel een beetje mijn hart gestolen.

Het verhaal begint met een spannende proloog. We zijn getuigen van een gewelddadige overval op een ouder echtpaar. Berg heeft dit levensecht beschreven en dit zorgt er ook voor dat ik verder wil lezen. Hierna zakt de spanning terug, om op sommige momenten weer echt te pieken. De spanning is hierdoor goed gedoseerd en zorgt ervoor dat het verhaal geloofwaardig blijft.

Berg beschrijft de omgeving erg duidelijk. Hierdoor waande ik mijzelf vaak in Frankrijk. Waar ik wel soms een beetje moeite mee had waren de vele plaatsnamen, waar Zwart doorheen, of langs, reed, die telkens benoemd werden. Dit haalde de vaart, voor mij persoonlijk, een beetje uit het verhaal. Maar dit werd dan weer gecompenseerd met de spanning.

Wat mij betreft is ‘De vermissing’ weer een hoogstaande thriller. Berg zou met deze thriller wel weer eens een aantal prijzen in de wacht kunnen slepen!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker ook onderstaand leesfragment.

De-vermissing

Gegevens van dit boek:
Titel: De vermissing
Auteur: Michael Berg
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s paperback: 400
Aantal pagina’s e-book: 357
Verteller luisterboek: Karin Douma
Duur luisterboek: 15:04:00
ISBN paperback: 9789044351583
ISBN e-book: 9789044351590
ISBN luisterboek: 9789044361803
Prijs paperback: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge