Bryan las: Melissa Skaye – Verminkte toekomst

Van LetterRijn ontving ik het boek “Verminkte toekomst”, geschreven door Melissa Skaye om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik LetterRijn hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De moeder van Sanne Philips verdwijnt spoorloos als haar dochtertje nog maar tien jaar oud is. Sanne groeit op bij haar grootouders en kiest later voor het beroep van rechercheur, mede ingegeven door die eerdere verdwijning.
Vierentwintig jaar later ontvangt Sanne een envelop met daarin de ketting die ze haar moeder kort voor de verdwijning gaf. Op advies van paragnost Will de Jager duikt ze in het verleden en daarbij stuit ze op een hele reeks verdwenen jonge vrouwen. Het onderzoek dat volgt, levert in eerste instantie meer vragen dan antwoorden. Leeft Sannes moeder nog? Waar is ze dan al die jaren geweest? Wie heeft de ketting verstuurd?
Een melding over mogelijke kindermishandeling en een nieuwe vermissing van een vrouw, slokt bijna alle tijd van de rechercheur op. Sanne zet haar zoektocht door en wordt daarbij geholpen door haar collega Luca Borra en paragnost Will.

Aangezien ik in het verleden ‘Virtuele tango’, ‘Verboden tranen’ en ‘Verleden tijd’ gelezen heb, was ik natuurlijk benieuwd naar deel 4 in deze VT-serie. Ik kon dan ook eigenlijk niet wachten om te beginnen aan Verminkte toekomst

De cover vind ik niet echt sprekend, vooral als ik naar de eerdere drie delen in deze serie kijk. Ik weet dat Melissa overgestapt is naar een andere uitgever en dat dit dan ook de reden is voor een hele andere cover, persoonlijk vind ik dit toch erg jammer. Als ik op de cover af zou moeten gaan in de boekenwinkel zou ik hem helaas niet hebben opgepakt.

Als Sanne Philips tien jaar oud is verdwijnt haar moeder Emma. Vanaf dat verschrikkelijke moment wordt Sanne opgevoed door haar opa en oma en een aantal jaar later maakt ze de keuze om rechercheur te worden, deze keuze maakt ze mede door de gedachten aan haar verdwenen moeder.
Vierentwintig jaar later wordt er bij de politie een envelop afgeleverd ter attentie van Sanne. Als ze de envelop opent blijkt er de ketting in te zitten die ze haar moeder gaf net voor dat ze verdween. Als Sanne op advies van paragnost Wil de Jager in het verleden gaat spitten, komt ze verschillende verdwijningszaken van jonge vrouwen tegen. Sanne en haar team gaan op onderzoek uit en ze krijgen alleen maar meer vragen en de antwoorden blijven uit. Leeft Emma, de moeder van Sanne, nog? Wat is er vierentwintig jaar geleden gebeurd? En heeft Emma de ketting gestuurd? Of toch iemand anders? Omdat er een melding binnenkomt over een mogelijke mishandeling van een kind en daarbovenop ook een melding van nog een vermiste vrouw, is er eigenlijk geen tijd voor het onderzoek naar Emma. Sanne zet het onderzoek toch door, ze wil hoe dan ook weten of haar moeder nog leeft en waar ze dan is. Luca Borra en paragnost Wil staan haar bij. Komen ze op tijd?

Omdat ik de vorige drie delen uit deze serie echt verslonden heb, was ik erg enthousiast, en had ik hoge verwachtingen van dit boek. Normaal heb ik meestal de pech dat het boek tegenvalt, maar ik kan jullie vertellen dat ik dit het beste deel vind uit de VT-serie van Melissa. Hoe ze het klaar speelt weet ik niet, maar ze heeft het weer gedaan, wat een top boek is dit.

In Verminkte Toekomst heb je de verhaallijn van Emma, en de verhaallijn van Sanne en haar team. Gaandeweg het verhaal komen de verhaallijnen bij elkaar. Dit deel is uitstekend los te lezen, wat ikzelf altijd erg aangenaam vind, vooral als er, zoals in dit geval, aardig wat maanden tussen het lezen van deel drie en vier zit. Maar… ik adviseer je om deel 1 t/m 3 ook te lezen, want Melissa schrijft gewoon te goed om ze niet te lezen

Verminkte toekomst is voor mij persoonlijk een van de betere thrillers van dit jaar!

Gegevens van dit boek:
Titel: Verminkte toekomst
Auteur: Melissa Skaye
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s E-book: 232
ISBN paperback: 9789491875403
ISBN E-book: 9789491875410
Prijs paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge