Bryan las: Melissa Skaye – Verleden tijd

Informatie die te lezen is op de achterflap: In het derde deel van de VT-reeks krijgen Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs bij de politie Hoorn, te maken met twee moordzaken. Hun onderzoek leidt tot zaken uit het verleden die nooit eerder zijn opgelost. Sanne en Luca denken dat ze alles al eens hebben meegemaakt, maar niets is minder waar. Ondertussen kan Sanne haar verleden niet meer verdringen.
Een jonge vrouw heeft te maken met getreiter en dreiging, waardoor ze zich genoodzaakt ziet contact met de recherche op te nemen. Met alle gevolgen van dien.

Aangezien ik de eerste twee delen van de VT-serie ook gelezen had, wilde ik natuurlijk graag weten hoe het verder ging met Sanne Philips en Luca Borra. Dus heb ik snel deel 3 gereserveerd in de bibliotheek en toen ik het kon af halen, was ik zeer benieuwd naar Verleden tijd.

De cover is net zoals de voorgaande covers van deze serie vrij donker wat in mijn beleving een donkere sfeer geeft en dit vind ik altijd goed bij thrillers passen. Op de donkere cover staat een vrouw afgebeeld en het lettertype is hetzelfde zoals bij deel één en deel twee. Aangezien de cover redelijk veel verfgelijkenissen heeft met de vorige twee covers in de VT-serie valt het meteen op dat de boeken bij elkaar horen.

Het verhaal gaat in eerste instantie terug naar een zomerkamp in Drenthe in 1997. Het kamp duurt 4 weken maar op de voorlaatste dag van het kamp word er een jongen vermist genaamd Lazer. De jongen is nooit gevonden. Dan maken we een sprong in de tijd en gaat het verhaal verder in 2012. Fenna Kelderman slaapt al weken slecht en na een tip van haar oma besluit ze langs een hypnotherapeut te gaan. Direct na haar eerste afspraak met de hypnotherapeut gebeuren er allemaal rare dingen in het leven van Fenna. Zo hoort ze plots op een nacht zomaar iemand door haar huis lopen en verstopt ze zich snel. Heeft ze dit gedroomd? Of was er echt iemand? Op dat moment krijgen Sanne Philips en Luca Borra te maken met een aantal moorden. Klopt dit allemaal wel? Is dit allemaal terug te leiden naar dat bewuste zomerkamp in Drenthe?

Verleden tijd is goed los te lezen, maar ik raad je toch aan om de serie vanaf boek één te lezen. Dit omdat je je dan beter in de rechercheurs kunt verplaatsen. Wat mij betreft is dit boek weer een top stuk schrijfwerk van Melissa Skaye. In november 2017 verschijnt deel vier in de VT-serie. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verleden tijd
Auteur: Melissa Skaye
Uitgever: Ellessy uitgeverij
Aantal pagina’s Paperback: 298
ISBN Paperback: 9789086603138
Prijs Paperback: € 18,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge