Bryan las: Melissa Skaye – Verknipte tegenstander

Omdat ik Melissa Skaye op Social Media volg, wist ik al een hele tijd dat er een nieuw boek aan zat te komen. Omdat ik echt fan van de VT-Serie van Melissa ben, kon ik niet wachten tot het boek verscheen. Na een mailtje richting  Uitgeverij LetterRijn kreeg ik een exemplaar opgestuurd. Ik wil Uitgeverij LetterRijn dan ook heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden geconfronteerd met een aantal zaken die buiten hun jurisdictie vallen. Dat begint met de vondst in een bos in Friesland van lichaamsdelen die daar al jaren blijken te liggen.
Als in Amersfoort de vrouw en de dochter van een vriend van Luca’s broer Gianni verdwijnen en enig spoor ontbreekt, vraagt hij Luca om hulp.

Sanne wil het verleden achter zich laten. Ze wordt, net als collega Luca en paragnost Will de Jager, onaangenaam verrast als de tentakels van dat verleden zich uitstrekken naar het heden.

De cover

Op de cover is een gedeelte van een aantal vingers te zien. Op het puntje van de wijsvinger zit een duif die een andere duif achterna wil vliegen. De achtergrond bestaat uit lucht en wolken. De kleur van de cover bestaat uit turquoise-tinten. De cover op zich spreekt mij niet aan, wat ik wel mooi gedaan vind, is dat de vingers aan een hand en arm vast zitten. Deze hand en arm is te zien op de rug en achterkant van het boek, waar ook meerdere duiven te zien zijn. Het boek zou mij aan de hand van de cover niet opgevallen zijn in bijvoorbeeld de boekhandel of bibliotheek.

De auteur

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd en Verminkte toekomst. Verknipte tegenstander is het vijfde deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn.

Het verhaal

Sanne Philips en Luca Borra, twee Hoornse rechercheurs, krijgen te maken met verschillende zaken die buiten hun district vallen. Zo wordt er verschillende lichaamsdelen gevonden in een bos in Friesland. Deze lichaamsdelen blijken er al een aantal jaar te liggen. Daarnaast krijgt Luca de vraag van zijn broer Gianni om te helpen, de vrouw en dochter van zijn zijn beste vriend zijn vermist.

Sanne wil koste wat kost haar verleden achter zich laten. Maar ze word net als Luca en paragnost Will onaangenaam verrast. Gaat het verleden hun inhalen? Of kan ze er definitief mee afrekenen?

Mijn mening

Ik kende de schrijfstijl van Melissa natuurlijk al van de voorgaande boeken in deze serie. Melissa heeft een open en makkelijke schrijfstijl, hierdoor zijn de verhaallijnen altijd erg goed te volgen. Echter in dit vijfde deel vind ik persoonlijk dat er zoveel dingen gebeuren met de verschillende personages dat ik op een bepaald moment de rode draad in het verhaal aan het verliezen was. Voor mijn gevoel komt dit mede doordat in dit vijfde deel erg verder geborduurd wordt op deel 4, ‘Verminkte toekomst‘ uit deze serie. Ik ben wel van mening dat, als je deze twee delen achter elkaar leest, je hier geen problemen mee zult hebben aangezien het dan mooi doorloopt. Maar ik heb deel 4 in november vorig jaar gelezen en dat is eigenlijk te lang geleden en moest ik teveel nadenken van “Hoe zat dat nu alweer?”. 

Het verhaal is wederom, zoals we gewend zijn van Skaye, vanuit verschillende personages geschreven. Ook lezen we het verhaal van de personages in verschillende periodes. Deze periodes nemen een ruim tijdsbestek in beslag, hierdoor wordt het verhaal naar mijn gevoel meer uitgediept. Het verhaal is daardoor altijd goed uitgewerkt en merk je dat Skaye er behoorlijk wat tijd aan besteed heeft. 

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verknipte tegenstander
Auteur: Melissa Skaye
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s Paperback: 290
ISBN Paperback: 9789491875649
ISBN E-book: 9789491875656
Prijs Paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge