Bryan las: Melissa Skaye – In onschuld

Informatie die te lezen is op de achterflap: Yara de Best is een 31-jarige single, woonachtig in Hoorn, wiens leven op
z’n kop komt te staan als ze op een dag wakker wordt in haar eigen achtertuin. Ze is bont en blauw, schaars gekleed en smerig en kan zich niet herinneren hoe ze daar terechtgekomen is.
Ze komt in contact met Kyle Hendriks, een oude bekende die hypnotherapeut is. Door middel van hypnose komt ze langzamerhand te weten wat haar voor gruwelijks is overkomen. Yara is door een vreemde in het donker gevangen
gehouden en gedwongen in haar verleden te duiken, terwijl ze het juist al jarenlang krampachtig probeert te negeren. Elke keer als haar ontvoerder Yara door middel van kernwoorden dwingt na te denken, krijgt haar losbandige leven betekenis.

De sleutel van haar lot ligt in het verleden en hangt samen met haar tot dan toe altijd best bewaarde, grootste geheim.

De cover laat een vrouw zien die schaars gekleed en zonder schoenen op haar rug tussen de spinnenwebben ligt. Persoonlijk zou ik het beter vinden passen bij het verhaal als ze op een soort grasveld lag, maar van de andere kant geeft deze cover ook een luguber beeld weer.

Yara wordt bewusteloos gevonden door haar buurvrouw in haar eigen tuin, als ze bijkomt weet ze niet meer wat er de afgelopen dagen gebeurd is. Ze is vier complete dagen kwijt. Haar buurvrouw brengt haar in contact met een hypnotherapeut Kyle. Wat er bijkomt, is dat ze Kyle kent uit haar losbandige leven. Telkens als Kyle haar terug in het verleden brengt, wordt het duidelijk dat haar iets verschrikkelijks is overkomen. Is het per toeval gebeurd? Of zitten de wortels dieper in haar verleden?

De eerste zin in dit boek “Wie zich het verleden niet herinnert, is gedoemd het opnieuw te beleven” zegt eigenlijk al genoeg.

Met “In onschuld” heeft Melissa Skaye weer een heel goed boek neergezet. Ik heb zelf ook de VT-serie van haar gelezen en was erg benieuwd hoe een stand alone boek van haar zou zijn. Na lang wachten deed zich eindelijk het moment voor dat ik dit boek kon gaan lezen, en wat heb ik ervan gesmuld.

Alle facetten zijn weer aanwezig die ik graag in een thriller terug zie, zoals bijvoorbeeld de spanningsopbouw en de vragen die ik zelf telkens had. De karakters zijn weer tot in de puntjes uitgewerkt. Doordat het boek fijne korte hoofdstukken heeft is de verhaallijn erg makkelijk en goed te volgen. Wat het voor mij ook een goed boek maakt, is dat ik verschillende verdachten had, maar uiteindelijk bleek de vork toch helemaal anders in de steel te zitten.

Gegevens van dit boek:
Titel: In onschuld
Auteur: Melissa Skaye
Uitgeverij: LetterRijn uitgeverij
Aantal pagina’s: 280
ISBN: 9789491875373
Prijs: € 17,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge