Bryan las: Melanie Raabe – De waarheid

Van uitgeverij Cargo ontving ik het boek “De waarheid” geschreven door Melanie Raabe om het te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Cargo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is over dit boek: Zeven jaar geleden is de rijke zakenman Philipp Petersen tijdens een reis naar Zuid-Amerika spoorloos verdwenen. Sindsdien leeft zijn vrouw Sarah alleen met hun zoontje, en heeft ze langzaam haar leven weer opgepakt. Maar dan ontvangt ze een schokkend bericht: Philipp leeft nog en was het slachtoffer van een ontvoering. De media duiken op de zaak, en in alle drukte en chaos probeert Sarah grip te krijgen op deze nieuwe realiteit. Wat zal er gebeuren? Hebben Philipp en zij nog een toekomst samen?
Sarah is op alles voorbereid, maar de man die tijdens het mediacircus uit het vliegtuig stapt ziet er misschien uit als haar man, maar is het niet. In shock verwelkomt ze de vreemdeling, maar snel daarna uit hij zijn eerste dreigement: als Sarah zijn dubbelrol onthult zal ze alles kwijtraken – haar fijne leven, haar zoon, haar man… 

Op de cover zien we een vrouw die in het licht, wat door de luxaflex valt, staat. Ik stel mij voor dat dit Sarah is in haar huis en niet meer weet wat ze moet doen. De cover heeft voor mijn gevoel wel iets mysterieus, wat zeker mijn aandacht kan vasthouden. De cover vind ik dan ook goed bij het boek passen en ik zou dit boek ook zeker opgepakt hebben als ik het in de boekhandel zou zien liggen.

Sarah Petersen heeft haar leventje weer aardig op orde, nadat zeven jaar geleden haar man Philipp spoorloos verdween tijdens een reis naar Zuid-Amerika. Sinds die verschrikkelijke dag leeft Sarah alleen met hun zoontje. Als ze plotseling een bericht krijgt dat haar man nog leeft en slachtoffer is geworden van een ontvoering, is ze zo blij aangezien ze dit totaal niet had verwacht. De media duiken al snel boven op de terugkomst van Philipp en Sarah probeert in alles chaos grip te krijgen op deze bizarre gebeurtenis. Wat is er gebeurd? En wat nog belangrijker is, hebben Philipp en zei nog een toekomst samen?

Als ze samen met haar zoontje op het vliegveld staat te wachten, is de pers natuurlijk ook in groten getale aanwezig. Alle scenario’s hebben de revue al gepasseerd in het hoofd van Sarah, maar de man die uit het vliegtuig stapt lijkt misschien wel op haar man, maar Sarah weet zeker dat het háár man niet is. Ze is zo gechoqueerd dat ze de vreemdeling welkom thuis wenst, maar als ze thuis komen, spreekt deze vreemdeling al snel zijn eerste dreigement uit, als Sarah over zijn dubbelrol vertelt zal ze alles kwijtraken, haar fijne leven, haar zoon, en zelfs haar man…

Dit is het eerste boek wat ik van Melanie Raabe lees. Ik was vooral erg benieuwd, aangezien haar debuut “De val” zo goed ontvangen is hier in Nederland. De waarheid leest erg vlot weg en ik zat al binnen een paar bladzijdes goed in het verhaal. De schrijfstijl vind ik erg aangenaam, echter heb ik wel het gevoel, dat bepaalde stukken te letterlijk vertaald zijn, dit vind ik dan toch wel erg jammer en naar mijn gevoel had de uitgever hier iets meer aandacht aan mogen besteden. Ik vind het wel erg knap dat Raabe gebruik heeft gemaakt van zo weinig personages (Sarah, Philipp, hun zoontje en natuurlijk de vreemde). Je probeert beetje bij beetje te ontrafelen hoe het plot in elkaar zit.

Ondanks de weinige personages staat deze thriller en als je denkt dat je het weet worden je gedachten toch weer de andere kant op gebogen. De waarheid is zoals een psychologische thriller hoort te zijn.

Gegevens van dit boek:
Titel: De waarheid
Auteur: Melanie Raabe
Uitgever: Uitgeverij Cargo
Aantal pagina’s Paperback: 336
Aantal pagina’s E-book: 325
ISBN Paperback: 9789023465904
ISBN E-book: 9789023474401
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge