Bryan las: Mel Wallis de Vries – Schuld

Informatie die te lezen is op de achterflap: Kort na elkaar plegen enkele leerlingen zelfmoord. Er lijkt geen verband tussen de jongeren te zijn. De politie bestempelt het dan ook als een trieste samenloop van omstandigheden.

Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een brief die alles verandert: JIJ BENT DE VOLGENDE… Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.

Eén waarschuwing: zorg dat je naam niet op de lijst staat.

Op de cover staat een tienermeid, ze heeft een angstige blik. En daar zit de politie niet betreden band overheen. Mijn interesse is getrokken, aangezien de boeken van de politie niet betreden serie altijd spannend zijn.

Kort na elkaar plegen op het Amsterdamse Spinoza Lyceum drie tieners zelfmoord. Wat is hier aan de hand? Is het toeval? Is het een nieuwe hype om zelfmoord te plegen? Of is hier iets anders aan de hand?

Young-adult boeken vind ik altijd erg fijn om te lezen. Dit had ik zeer zeker met dit boek van Mel Wallis de Vries. Het onderwerp is echt hedendaags en ook erg realistisch, hierdoor las het ook zo lekker weg en was ik zo op de laatste bladzijde van dit spannende boek. De hoofdstukken zijn vrij kort en elk hoofdstuk is een meisje wat “zelfmoord” pleegt. De spanning wordt goed opgebouwd, waardoor het ook erg interessant blijft.

Persoonlijk vind ik dat een boek als dit verplichte leeskost moest zijn op de scholen, dit omdat dit boek zoals ik eerder al aangaf, erg hedendaags en realistisch is.

Gegevens van dit boek:
Titel: Schuld
Auteur: Mel Wallis de Vries
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s Hardcover: 224
Aantal pagina’s E-book: 170
ISBN Hardcover: 9789026138935
ISBN E-book: 9789026138942
Prijs Hardcover: € 13,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge