Bryan las: Mel Wallis de Vries – Pijn

Van uitgeverij De Fontein ontving ik het boek “Pijn”, geschreven door Mel Wallis de Vries om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij De Fontein hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Pijn is de nieuwste jeugdthriller van de succesvolle schrijfster en vijfvoudig winnares van de Prijs van de Jonge Jury, Mel Wallis de Vries.

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn…
Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

Nadat ik Schuld en Haat van Mel Wallis de Vries had gelezen, was ik natuurlijk erg benieuwd naar haar nieuwe jeugdthriller. Omdat ik weet dat Mel altijd een trailer maakt van haar boeken, ben ik meteen gaan zoeken, nadat ik de trailer bekeken had was mijn interesse in dit boek gewekt en wilde ik dit boek heel graag lezen.

Op de cover ligt een meisje in een witte blouse, naast haar staat de tekst “Wat is je grootste angst…?” De titel staat in witte sierlijke letters op de cover en de naam van de auteur staat er in fel roze letters op gedrukt. De cover spreekt mij erg aan en ik zou dit boek dan ook zeker in de boekenwinkel opgepakt hebben als ik erlangs zou lopen.

Als er op een mooie zwoele avond het levenloze lichaam van een meisje word gevonden, blijken haar laatste minuten gefilmd te zijn en heeft de dader deze minuten gedeeld op het social media kanaal Snapchat. Iedereen praat erover, zeker als ze niet de enigste blijkt te zijn…
Er volgen nog vier meisjes die elkaar niet kennen. Wat is hier aan de hand? De dader is de politie in ieder geval elke keer te snel af. Omdat de laatste minuten van deze meisjes worden gedeeld op de social media accounts kan iedereen mee kijken. Wie is er tegenwoordig nog perfect, maar wat als de hele wereld mee kan kijken?

Normaal gesproken gaan we in de boeken van Mel Wallis de Vries opzoek naar de dader, maar in dit boek is dit niet het geval. In “Pijn” gaat het om de slachtoffers. Dit vind ik erg leuk, omdat het eens wat anders is. In dit boek is de hoofdverhaal lijn het verhaal van Mandy, daartussendoor lees je steeds stukken van de andere slachtoffers. Het boek las echt heel erg fijn en ik had echt moeite om het boek weg te leggen. De spanning werd goed opgebouwd en ik vond het verhaal nergens saai. De schrijfstijl van Mel vind ik altijd erg vlot en dat is in dit nieuwe boek niet anders. Wat mij betreft is dit een top jeugdthriller.

Gegevens van dit boek:
Titel: Pijn
Auteur: Mel Wallis de Vries
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s Hardcover: 232
Aantal pagina’s E-book: 162
ISBN Hardcover: 9789026144356
ISBN E-book: 9789026144370
Prijs Hardcover: € 13,99
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge