Bryan las: Max Rippe – De handlanger

Informatie die op de achterflap te lezen is: Rechercheur Maik Hof is met verlof na de dood van zijn vriendin. Maar tijdens zijn verlof wordt hij geconfronteerd met de valpartij van een man van de toren van de Nieuwe Kerk in Delft.
Het blijkt geen ongeluk…. en dus gaat hij weer aan het werk. Maar voordat hij een stap verder zet in de zaak, vraagt zijn chef hem de verdwijning van een ex-wethouder te onderzoeken. Discreet.
Enkele dagen later wordt een dode man gevonden bij de toegang van de grafkelder van de Nieuwe Kerk. De ex-wethouder?
Met twee lijken wordt de lokale politiek onrustig. Zij denken dat terroristen achter de aanslagen zitten zoals ze de moorden noemen.
Dan wordt een derde slachtoffer dood aangetroffen: Een lid van het Delftse rechercheteam.
Als daarna een vriendin van rechercheur Maik Hof plotseling verdwijnt, wordt een link gelegd naar een mogelijke moordenaar. Vraag is: komt Maik op tijd?

Aangezien ik graag misdaadboeken lees van Nederlandse auteurs was ik erg benieuwd naar deze auteur. Ik had nog niks van hem gelezen en er ook eigenlijk nog nooit van gehoord. Dus toen ik zag dat de bibliotheek dit boek ook had, ben ik hem direct gaan lenen.

Op de cover zien we de nieuwe kerk in Delft tegen een donkere lucht aan, dit geeft de cover een donkere sfeer wat ik bij het boek vind passen. De titel staat er in oranje letter op, dit steekt mooi af tegenover de kerk en de lucht.

Maik Hof, rechercheur bij de politie Delft heeft een tijdje verlof aangezien zijn vriendin gestorven is. Maar tijdens zijn verlof valt er een man van de toren van de nieuwe kerk in Delft. Al snel blijkt dat het geen ongeluk is, dus besluit Maik weer te beginnen met werken, want hij vertrouwt dit “ongeval” niet. Nog voordat hij vooruitgang boekt in deze zaak vraagt zijn baas hem een verdwijning discreet te onderzoeken aangezien een ex-wethouder spoorloos verdwenen is. Het word steeds vreemder want een aantal dagen later word er een dode man gevonden bij de ingang van de grafkelder van dezelfde kerk. Zou dit de ex-wethouder zijn? De politiek wordt na dit tweede lijk erg onrustig, ze vermoeden dat het om terroristen gaat die deze aanslagen, zoals ze deze moorden noemen, plegen. Enige tijd later wordt er een lid van het Delftse rechercheteam dood aangetroffen. Wat is toch het verband tussen al deze moorden? Als ook nog een vriendin van rechercheur Maik Hof plotseling vermist wordt, is de link naar een mogelijke moordenaar snel gelegd. Komt Maik op tijd om zijn goede vriendin te redden?

Het verhaal op de achterflap sprak mij persoonlijk heel erg aan, dus toen ik het boek bij de bibliotheek gehaald had, ben ik ook direct begonnen met lezen in dit boek. Wat ik zelf altijd erg fijn vind is dat ik me goed kan verplaatsen in de personages. Doordat dit verhaal zich rond Delft afspeelt, lukt dit erg goed in dit verhaal. Het verhaal speelt zich in een tijdsbestek van twee weken af. De hoofdstukken zijn niet genummerd, zoals je in veel boeken ziet maar elk hoofdstuk speelt zich af in een bepaald dagdeel, bijvoorbeeld “Maandagochtend”. Er gebeurd ontzettend veel in dit boek, zodat ik soms echt moest denken, hoe zit het nu. Maar ondanks dat, is het een goede thriller van eigen bodem.

Gegevens van dit boek:
Titel: De handlanger
Auteur: Max Rippe
Uitgever: Uitgeverij het Schrijversportaal
Aantal pagina’s Paperback: 256
ISBN Paperback: 9789461550408
Prijs Paperback: € 18,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge