Bryan las: Marlies Slegers – Verdrinken

Van L.S. Amsterdam ontving ik het boek “Verdrinken” geschreven door Marlies Slegers om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik L.S. Amsterdam hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In Verdrinken van Marlies Slegers kijkt de zestienjarige Emma  uit naar de vakantie. Samen met haar vriend Lars en een vriendengroep gaat ze naar Blanes, Spanje. Tien dagen feesten in de zon en op het strand! Maar wanneer haar beste vriendin Nina zich verliest in een drankspelletje en van haar ouders niet mee mag, baalt Emma enorm. Bovendien lijkt Lars iets voor haar verborgen te houden wanneer ze in Spanje zijn. Ook Eliza gedraagt zich heel vreemd. En wie is trouwens Charlotte? Wat heeft zij met het vriendengroepje te maken? Voor Emma het weet loopt alles gruwelijk uit de hand…‘Misschien moet je dat glas niet meer leegdrinken.’ Eliza wijst naar Nina’s glas.

Voor een spannend young-adult boek ben ik altijd wel te vinden, dus toen ik een tijdje geleden zag dat dit boek zou verschijnen was ik erg nieuwsgierig naar dit boek. Toen het boek op de deurmat viel, kon ik ook niet wachten om te starten in dit boek.

Op de cover zien wij een meisje met een flesje in haar hand, die van de camera wegloopt richting de zee. Ik stel mij voor dat dit Emma is. Een stukje verder op het strand zitten nog een aantal jongeren. De cover is een echt vakantieplaatje. Ik vind de cover erg goed gekozen bij het boek.

Het is bijna zover, Emma gaat op vakantie naar Blanes, samen met haar vriend Lars en hun vriendengroep. Even lekker de boel de boel laten en tien dagen feesten, zon, zee en strand. Ze kijken er allemaal erg naar uit! Emma en haar vrienden besluiten, nu de vakantie dichterbij komt, om alles nog eens goed door te spreken en ze komen een avondje bij elkaar. Ze besluiten op deze avond ook nog een drankspelletje te doen, helaas pakt dit voor Nina niet goed uit en ze verliest zichzelf in dit spel en ze wordt stom dronken. Hierop besluiten haar ouders dat Nina niet met haar vrienden mee mag naar Blanes. Natuurlijk baalt Nina hier enorm van en kan ze zichzelf wel voor haar kop slaan dat ze zo dom is geweest. Eenmaal aangekomen in Blanes, blijken er toch een aantal dingen niet helemaal in de haak… Wat heeft Lars te verbergen? Wie is eigenlijk Charlotte? En waarom gedraagt Elize zich zo raar? Voor dat Emma het goed en wel beseft loopt het compleet uit de hand…

Dit is nu wat ze noemen een goede young-adult. Persoonlijk denk ik dat de gebeurtenissen in dit boek erg herkenbaar zullen zijn voor jongeren. Doordat de personages best verschillend zijn, zal iedereen zich wel aangetrokken voelen tot één persoon. Het boek wordt verteld vanuit verschillende personages, hierdoor krijg je een goede indruk hoe alle jongeren zich voelen en hoe ze de aanloop naar de vakantie en de vakantie zelf beleven. Dit is echt een boek over vriendschap, maar ook over het feit dat iedereen een tweede kans verdient.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verdrinken
Auteur: Marlies Slegers
Uitgever: L.S. Amsterdam
Aantal pagina’s Hardcover: 336
ISBN Hardcover: 9789024577446
Prijs Hardcover: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge