Bryan las: Marleen Hartog – Spiegeleffect *Blogtour*

Wij werden benaderd door Marleen Hartog of wij interesse hadden om mee te doen aan de blogtour rond haar nieuwste thriller ‘Spiegeleffect’. Aangezien ik haar vorige boek ‘Skoftig’ met erg veel plezier gelezen heb, was ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar haar nieuwste boek. Wij willen Marleen Hartog dan ook hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De relatie van Kim en Marius lijkt stabiel, toch is Kim zichzelf onderweg volledig kwijtgeraakt. Wanneer ze in de spiegel kijkt, ziet ze een vrouw die ze niet kent. In de hoop zichzelf terug te vinden, vlucht ze naar Thailand. Wat ze niet weet, is dat daar op dat moment een meedogenloze seriemoordenaar actief is.

Lona draagt de last van een gruwelijk geheim. Om te overleven leidt ze een teruggetrokken bestaan. Wanneer ze het belangrijkste in haar leven dreigt te verliezen, wordt ze gedwongen de confrontatie aan te gaan met haar donkere kanten.
Kan Lona voorkomen dat de verpletterende waarheid aan de oppervlakte komt?

De cover

Als ik de cover zie, moet ik in eerste instantie eerder aan een feelgood denken dan aan een thriller. Echter als ik de cover beter ga bekijken dan zie ik in de zonnebril enkele details waardoor wel meteen het thrillergevoel naar boven komt. En na het boek gelezen te hebben vind ik de cover best goed bij het boek passen, omdat het boek ook eerst rustig en meer als een cosy crime aanvoelt, voordat hij echt een spannend wordt.

De auteur

Marleen Hartog (1984) debuteerde in 2013 met het boek ‘Geboren met een schisis’. In 2016 schreef ze met Paul Roozendaal het boek ‘Uit de goot’, over Pauls verslaving en afkickproces. In 2017 schreef ze ‘Anders wonen’. Echter Marleen heeft een grote voorliefde voor spannende verhalen. Als kind was ze hier al dol op. Des te ouder ze werd des te spannender en bloederiger mocht het worden. Dus het is niet zo heel vreemd dat Marleen in 2019 haar eerste thriller ‘Skoftig’ schreef. Nu is ze terug met haar nieuwste thriller ‘Spiegeleffect’.

Het verhaal

Ondanks dat de relatie tussen Kim en Marius best in orde lijkt, is Kim niet meer zichzelf. Ze besluit, zonder dat Marius er weet van heeft, naar Thailand te gaan. Wat ze niet wist, is dat daar gruwelijke dingen gebeuren. Er is namelijk een seriemoordenaar actief in Thailand.

Lona is erg op zichzelf en leidt een teruggetrokken bestaan want, ze draagt de last van een gruwelijk geheim, op haar schouders. Toch wordt ze gedwongen om de confrontatie met zichzelf aan te gaan. Kan ze de bizarre waarheid nog lang verborgen houden?

Mijn mening

Ik kende Marleen natuurlijk al van haar Non-Fictie boek ‘Anders wonen‘ en haar vorige thriller ‘Skoftig‘. Ook mochten wij haar, pas geleden nog, een aantal vragen stellen voor ons item ‘In gesprek met…‘. Hierna was ik toch wel erg nieuwsgierig naar haar nieuwste thriller ‘Spiegeleffect’ en ik kon dan ook bijna niet wachten om te starten in dit boek.

Toen ik in het boek begon werd ik al snel in het verhaal gezogen. We maken kennis met Kim en Marius. We treffen Kim in bed aan en Marius geeft haar een laatste zoen voor dat hij gaat werken. Alleen weet hij nog niet dat dit de laatste zoen is. Kim wil uit de relatie stappen en heeft alles goed voorbereid. Vandaag vertrekt ze naar Thailand in de hoop zichzelf terug te vinden…

Het boek is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel is te lezen hoe Kim naar Thailand vlucht om tot zichzelf te komen. In deel twee en drie worden de gevolgen van haar doen zichtbaar. Het eerste deel begon voor mij een beetje als een cosy-crime. Snel te lezen hoofdstukken en een kleine feelgood-vibe. Ik stond er wel van te kijken hoe snel Kim met iemand in bed belandde. Hier had ik wel meteen zoiets van ‘Die is snel’. Maar nu achteraf hoort het wel gewoon bij het verhaal.

Nu zul je misschien denken hoe zit het met de spanning? Dit komt, verder in het verhaal, ruimschoots aan bod. Vooral in deel twee en drie is deze bijna de hele tijd aanwezig en toen kon ik ook echt niet meer stoppen met lezen. Ik wilde hoe dan ook weten hoe het verhaal in elkaar zat.

Wat te merken is, is dat Marleen zelf in Thailand is geweest. Ze weet de omgeving en de gewoontes van het land erg goed over te brengen op de lezers. Op een bepaald moment had ik zelf het gevoel dat ik in Thailand op vakantie was.

Ik waardeer het altijd extra als een auteur de tijd heeft genomen om iets persoonlijks in het boek te schrijven. Zoals wij gewend zijn van Marleen, deed ze dit ook bij Spiegeleffect. 🙂

Zoals we laatst in het interview konden lezen is Marleen alweer aan haar derde thriller bezig en ik kan niet wachten om deze te gaan lezen. Ik denk dat ze er een zware kluif aan krijgt om Spiegeleffect te overtreffen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Blogtour

Deze recensie maakt deel uit van een blogtour. Er zijn naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven hebben. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de website van deze bloggers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Spiegeleffect
Auteur: Marleen Hartog
Uitgever: Uitgeverij Miss Creative
Aantal pagina’s paperback: 313
ISBN paperback: 9789082083286
ISBN e-book: 9789082083231
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge