Bryan las: Marleen Hartog – Skoftig

Ondertussen ken ik Marleen al weer even en ze vroeg mij of ik het leuk zou vinden om mee te doen aan de blogtour van haar eerste thriller ‘Skoftig’. Natuurlijk wilde ik dit graag. Dus enige tijd later ontving ik dan ook een recensie-exemplaar en nog enkele leuke gadgets van haar nieuwe boek. Hier wil ik Marleen natuurlijk ook heel erg voor bedanken. 🙂

Informatie die te lezen is op de achterflap: Wat gebeurt er als je de controle over je eigen leven verliest?

Skoftig is een snelle thriller over een aantal jongvolwassenen die zoekende zijn. Wie beheerst de kunst om zich werkelijk los te maken van zijn verleden? En wie raakt verstrikt in het web van de toekomst?

Tijdens het kermisweekend in een dorp in West-Friesland worden alle relaties in moordend tempo op scherp gesteld. Het is kiezen of verliezen. Wie overleeft zijn verleden?

Stap jij in deze draaimolen?

Een zoektocht.
Een ontvoering.
Een zelfdoding.
Een gezin dat uit elkaar spat.
Een moord. (Of meer dan één…)

Dit boek is kermis.
Dit boek is Skoftig.

De cover

Op de cover is een suikerappel te zien die je op de kermis kunt krijgen. Naast deze appel staat de quote ‘Een bloedstollende thriller over familiegeheimen en het maken van onomkeerbare keuzes’. Deze quote maakt mij erg nieuwsgierig naar het boek. De suikerappel vind ik erg goed bij het verhaal passen, aangezien het verhaal zich afspeelt tijdens de kermis in West-Friesland.

De auteur

Marleen Hartog (1984) debuteerde in 2013 met het boek ‘Geboren met een schisis’. In 2016 schreef ze met Paul Roozendaal het boek ‘Uit de goot’, over Pauls verslaving en afkickproces. In 2017 schreef ze ‘Anders wonen’. Echter Marleen heeft een grote voorliefde voor spannende verhalen. Als kind was ze hier al dol op. Des te ouder ze werd des te spannender en bloederiger mocht het worden. Dus het is niet zo heel vreemd dat Marleen nu haar eerste thriller ‘Skoftig’ geschreven heeft.

Mijn mening

Dit is niet mijn eerste kennismaking met Marleen Hartog. In het verleden las ik al haar boek ‘Anders wonen‘. Dus ik kende de schrijfstijl van Marleen al een beetje, echter, een thriller schrijven is toch net even iets anders. Ik was dus erg nieuwsgierig hoe dit zou uitpakken.

Ik merkte, toen ik begon te lezen, dat ik direct gegrepen werd door het verhaal. De proloog was meteen spannend en hierdoor was ik direct aan het verhaal gekluisterd. Ik merkte wel dat ik op een bepaald moment een beetje moeite had om de verschillende personages uit elkaar te houden. Echter hoe verder ik in het boek kwam, hoe beter dit lukte en hoe duidelijker de verbanden werden tussen de verschillende personages. Hartog weet de spanning goed in het verhaal te houden. De gebeurtenissen volgen zich in snel tempo op en hierdoor behoudt het verhaal ook zijn vaart. Op het einde gebeuren er bepaalde dingen die ik totaal niet zag aankomen. Ik ben dan ook blij verrast door dit thrillerdebuut!

Wat mij betreft heeft Hartog zich met ‘Skoftig’ bewezen dat ze een goede thriller kan schrijven en is Nederland weer een thrillerauteur rijker. Ik kijk dan ook uit naar haar volgende thriller ‘Spiegeleffect’ die ze aankondigt op de laatste pagina van haar debuut.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Inkijkexemplaar-Skoftig

De blogtour

Ik ben de eerste die mag aftrappen in deze leuke blogtour rond ‘Skoftig’, maar natuurlijk zijn er nog meer deelnemers die mee doen. Lees ook zeker hun recensies over ‘Skoftig’. 🙂

Week 30: Veronique’s Boekenhoekje 
Week 31: Samenlezenisleuker
Week 32: Annette Leest Birdys Boeken
Week 33: De Perfecte buren
Week 34: Bookstamel
Week 35: Thrillers and More
Week 36: VrouwenThrillers
Week 37: Mustreads or not
Week 38: Mieke Wijnants Recenseert

Gegevens van dit boek:
Titel: Skoftig
Auteur: Marleen Hartog
Uitgever: Uitgeverij Miss Creative
Aantal pagina’s paperback: 317
ISBN paperback: 9789082083293
Prijs paperback: € 19,95

Wil je het boek ontvangen zoals ik het ontvangen heb? Dat wil zeggen met kaartjes, bierviltjes en boekenlegger. Bestel het boek dan bij Marleen zelf op Skoftig het boek. Daarnaast is het boek ook o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge