Bryan las: Marleen Hartog – Anders wonen

Van Marleen Hartog ontving ik haar boek “Anders wonen – Verhalen van paradijsvogels” om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Marleen Hartog hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Een hutje op de hei, een plekje in de natuur. Eenvoudiger leven. Uit de ratrace van méér en sneller. Velen dromen ervan, sommigen zetten daadwerkelijk de stap.
In ‘Anders wonen’ vind je unieke verhalen van paradijsvogels die kozen voor een minder gangbare manier van wonen en leven.

Stuk voor stuk sloegen zij hun vleugels uit en keken verder dan de verwachtingen van de maatschappij. Zij lieten zich leiden door waarden als eenvoud, rust, aandacht, duurzaamheid en levenskwaliteit.

In een (zelfgebouwde) woonwagen, op een schip of op een afgelegen plekje tussen het groen. In een yurt, een woongemeenschap of in een Tiny House.
De avonturiers vertellen waarom zij voor hun alternatieve woonplek kozen. Wat was de drijfveer, hoe hebben ze dit aangepakt en wat heeft het hen gebracht?

Een boek vol ervaring, inspiratie en lef

Ik zag op Facebook een oproep staan van Marleen Hartog dat ze opzoek was naar bloggers die haar boek wilden recenseren. Nadat ik de flaptekst gelezen had, was mijn interesse gewekt en heb ik contact met Marleen opgenomen en ze stuurde al snel een berichtje terug dat ze mij een exemplaar wilde opsturen. Toen ik het pakketje ontving was ik blij verrast door de manier waarop Marleen dit verpakt heeft. Het is echt een cadeautje om te ontvangen. De envelop ziet al vrolijk uit en krijg je al een glimlach van op je gezicht. Geen saaie standaard envelop, maar leuk versierd. Als je dan het pakketje openmaakt, krijg je weer een verrassing, behalve het boek vind je ook nog een leuke boekenlegger met aan de ene kant informatie van Marleen Hartog en aan de andere kant een uitspraak van Pippi Langkous, die perfect bij dit boek past, origami, en een zakje Home sweet home thee. Ik vind dit echt origineel en op deze manier wordt het boek uitpakken echt een feestje.

Op de cover zien we een soort woonwagen in de vorm van een hart, deze woonwagen staat op gras tussen de bloemen en rond de woonwagen vliegen twee vogeltjes. De titel, ondertitel en de naam van de auteur staan op houten borden. Het kleurengebruik bij deze cover vind ik heel erg vrolijk, wat ik ook erg leuk vind is dat het een tekening is. Dus niet zo standaard en dat spreekt mij erg aan.

Ken je het gevoel dat je even uit de dagelijkse sleur wilt ontsnappen? Droom je er wel eens van om bijvoorbeeld in een hutje op de hei te gaan wonen? Of bijvoorbeeld in een camper door een mooi zonnig land te gaan trekken? In “Anders wonen” komen de verhalen van verschillende mensen aan bod die deze stap ook echt ondernomen hebben. Hoezo hebben ze hiervoor gekozen? En ging het nu echt zo makkelijk? Dit zijn vragen die centraal staan in dit boek.

Zo komt bijvoorbeeld het verhaal van Ramona Coumans aan bod, Na een jaar rondgetrokken te hebben in Nederland reed ze haar avontuur en geluk tegemoet in Portugal. Ramona vertelt bijvoorbeeld dat het bij haar familie en vrienden echt angstgedachtes opriep toen ze haar plannen vertelde tegen hun, maar ze vertelt ook hoe ze haar plannen heeft omgezet naar de realiteit en welk financieel plan ze had. Dit is natuurlijk maar een klein aspect uit dit verhaal. Het verhaal nodigt echt uit om gelezen te worden, net als de andere verhalen in dit boek.

Heb je de plannen om een echte paradijsvogels te worden? Of vind je het gewoon leuk om verhalen te lezen over mensen die hun grootste droom najagen? Dan is dit het ideale boek voor jou. Wat ik wel jammer vind is dat er geen persoonlijke foto’s instaan. Ik had het nog leuker gevonden als er bijvoorbeeld bij het verhaal van Ramona een foto had gestaan waar ze bijvoorbeeld bij haar camper staat. Dan kon je je nog beter het verhaal beleven. Maar al bij al vond ik het een super leuk boek. De energie en de positiviteit staalden ervan af!

Gegevens van dit boek:
Titel: Anders wonen
Ondertitel: Verhalen van paradijsvogels
Auteur: Marleen Hartog
Uitgever: Uitgeverij Miss Creative
Aantal pagina’s Paperback: 216
ISBN Paperback: 9789082083217
Prijs Paperback: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. Maar wil je, net als mij, dat je boek uitpakken zo’n feestje wordt? Dan kun je het boek bestellen bij Anders Wonen het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge