Bryan las: Mariska Overman – Voltooid

Door De Crime Compagnie werd ik benaderd of ik mee wilde doen aan de blogtour van het boek “Voltooid” geschreven door Mariska Overman. Dit boek stond erg hoog op mijn nog te lezen lijstje, dus ik wilde natuurlijk graag mee doen aan deze blogtour. Ik ontving het boek en heb er een recensie over geschreven. Hier wil ik De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin?

Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag met de tekst: KLAAR.
Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog… blijft het bij dit ene slachtoffer?

Aangezien ik over ‘Hoofdzaak’, het eerste deel uit de Isabel Dieudonné serie, erg te spreken was, was ik natuurlijk erg benieuwd naar het vervolg in deze serie. Nadat ik de flaptekst gelezen had, wist ik zeker dat ik dit boek wilde lezen.

Op de cover is een hand en een gedeelte van een arm te zien naar mijn gevoel in water. Dit vind ik eigenlijk niet zo goed bij het verhaal passen. Dit vind ik erg jammer. De titel van het boek knalt er voor mij wel erg uit, aangezien deze in het fel roze is afgedrukt. Door de quote “Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin?” zou ik het boek zeker hebben opgepakt in de boekenwinkel.

Als er in het bos een dode man wordt gevonden, is het al snel duidelijk dat dit geen noodlottig ongeval is. Uit de borst van de man steekt een tak met een witte vlag eraan waar de tekst KLAAR opstaat. Daarnaast is de man compleet bedekt met een deken van bladeren.
Al snel wordt Isabel Dieudonné, ex-rechercheur en tegenwoordig werkzaam als overledene verzorger, bij de zaak betrokken. Samen met het rechercheteam gaat Isabel op onderzoek uit. Kosten wat kost willen ze erachter komen wie deze bizarre moord gepleegd heeft en nog belangrijker waarom? Wat wil de dader nu eigenlijk duidelijk maken met de tekst KLAAR? En wat natuurlijk nog belangrijker… Blijft het bij dit ene slachtoffer? Isabel en het team beginnen aan een ware race tegen de klok…

Het boek is opgedeeld in drie delen, en ik merkte dat in elk deel de spanning meer toenam. Het onderwerp van Voltooid vind ik erg goed gekozen, vooral omdat het iets is waar iedereen mee te maken kan krijgen. Ook al kan het onderwerp van dit boek, ook behoorlijk wat discussie teweeg brengen. Dit gaat Mariska niet uit de weg, en dit vind ik toch ook wel gedurfd, maar wel super dat ze dit zomaar doet. Maar dit is aan de andere kant ook wel te verwachten bij Mariska, aangezien ze ook het communicatiebureau MORBidee heeft, waarbij ze samen met haar man de dood bespreekbaar wil maken. En ook in haar boeken gaat ze de gevoelige onderwerpen dus zeker niet uit de weg.

Wat ik erg leuk vond om te lezen was hoe Isabel zich ontwikkelde, je merkte op het einde echt dat ze in tweestrijd was of ze haar beroep bij de postmortale zorg moest houden of toch terug rechercheur moest worden. Ik heb lange tijd een andere persoon als dader gezien, maar eigenlijk pas de laatste hoofdstukken werd het duidelijk dat de vork toch anders in de steel zat. Persoonlijk denk ik dat je wel eerst het eerste deel uit deze serie moet lezen, om alles te begrijpen.

Achter op het boek staat in een roze cirkel de woorden “Must read!”. Nu, nadat ik het boek gelezen heb, kan ik dit volmondig bevestigen. Dit boek vraagt gewoon om gelezen te worden! Tot mijn grote vreugde heeft ze ook een derde deel aangekondigd in deze serie, waar ik vanzelfsprekend erg naar uitkijk!

Gegevens van dit boek:
Titel: Voltooid
Auteur: Mariska Overman
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s Paperback: 376
ISBN Paperback: 9789461092861
Prijs Paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge