Bryan las: Mariska Overman – Verdoemd

Aangezien ik erg genoten heb van de eerste twee delen in de Isabel Dieudonné-serie, wist ik het gewoon, het nieuwe boek van Mariska Overman wilde ik hoe dan ook lezen. Dus toen mij ter oren kwam dat het nieuwe boek van Mariska de naam ‘Verdoemd’ kreeg kon ik ook bijna niet wachten op de persmail zodat ik deze thriller aan kon vragen. Ik wil uitgeverij De crime compagnie dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Drie jonge mensen. Drie zelfdodingen. Klopt dat wel? Of is er meer aan de hand?
Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur ontrafelt beetje bij beetje een duistere waarheid. Ze bijt zich vast in de zaak maar verliest daarbij zichzelf uit het oog.

De cover

Op de cover is de binnenkant van een hand en een gedeelte van een gezicht te zien. Ik heb het idee dat deze persoon onder het ijs ligt. De cover vind ik mooi en sluit goed aan bij de vorige twee covers in deze serie. Echter vind ik de cover totaal niet bij het verhaal ‘Verdoemd’ passen. In het hele verhaal komt geen water en/of ijs voor. Dus de cover snap ik persoonlijk niet echt…

De auteur

Mariska Overman schreef eerder Hoofdzaak en Voltooid. Die laatste ontving 4 sterren in de VN thrillergids. Verdoemd is de derde thriller waarin Isabel Dieudonné een hoofdrol speelt. Mariska is samen met haar man eigenaar van Bureau MORBidee dat de dood bespreekbaar maakt.

Het verhaal

Drie jonge mensen plegen op dezelfde plaats zelfmoord. Maar is dit wel zelfmoord? Of is hier iets anders aan de hand?
Isabel Dieudonné is naast specialist postmortale zorg ook ex-rechercheur. Isabel bijt zich vast in de bizarre zaak en ontrafelt stukje voor stukje de donkere waarheid achter de (zelf)moorden. Alleen moet ze goed oppassen dat ze haar eigen veiligheid niet uit het oog verliest…

Mijn mening

De boeken ‘Hoofdzaak’ en ‘Voltooid’ gingen aan dit verhaal vooraf. Daarom heeft Overman ervoor gekozen om de gebeurtenissen kort samen te vatten aan het begin van het verhaal in het stukje “Wat voorafging aan dit verhaal’. Op deze manier ben ik het persoonlijk nog niet tegen gekomen in een boek. Maar dit beviel mij wel erg goed. Op deze manier is je geheugen weer helemaal opgefrist als je aan het nieuwe verhaal begint. Ook zorgt dit stukje ervoor dat je dit boek als standalone goed kunt lezen.

Overman heeft er wederom voor gekozen om de hoofdstukken lekker kort te houden. Daarnaast wisselen de hoofdstukken in dit boek tussen het heden (2016) en het verleden (2015). Door deze afwisseling leest het weer weg als een trein. De hoofdpersonen zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt en ik kan me door de beeldende schrijfstijl goed verplaatsen in de geschetste situatie.

Zoals jullie hierboven in mijn recensie kunnen lezen, heb ik weer erg genoten van dit boek en kijk ik dan ook weer uit naar het eventuele vierde deel in deze serie. Aangezien het verhaal een open einde heeft, ga ik er van uit dat deze er gaat komen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verdoemd
Auteur: Mariska Overman
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 380
Aantal pagina’s E-book: 350
ISBN paperback: 9789461093387
ISBN E-book: 9789461093776
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge