Bryan las: Mariska Kool – Bloedzusters

Van Zilverbron ontving ik het boek “Bloedzusters”, geschreven door Mariska Kool om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Zilverbron hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het gaat er hard aan toe op het Arnhems lyceum. Op de eerste dag na de zomervakantie wordt er in de aula een seksfilmpje van een leerling vertoond. Het slachtoffer raakt dezelfde dag nog vermist. Geen op zichzelf staand incident: vlak voor de zomervakantie verdween er ook een meisje dat na een week naakt en dood werd teruggevonden. Wie erachter zitten, is geen raadsel. The bitches from hell terroriseren de hele school, maar er is volgens de politie onvoldoende bewijs. Zij kunnen niets doen. Met gevaar voor eigen leven probeert een groepje leerlingen bewijzen te verzamelen van de weerzinwekkende dingen die zich online en in real life voordoen. Zullen ze op tijd zijn voor de verdwenen Kat? En welke rol speelt de nieuwe scholiere Amber in dit alles?
Een verhaal over cyberpesten en afpersing dat dichter bij de werkelijkheid ligt dan velen denken. 

Toen ik de tekst op de achterflap gelezen had was ik erg nieuwsgierig naar dit boek aangezien ik van boeken hou die zich in Nederland afspelen.

Op de cover zien we een mobieltje met een afbeelding erop van een meisje wat haar wijsvinger tegen haar lippen houdt. Ik krijg hier het gevoel bij dat ze iets wil zeggen in de trant van “sssst, stil, niks zeggen”. De titel van het boek staat in “bloed” rood op de cover. Persoonlijk trok de cover mijn niet zo aan maar nu ik het boek gelezen heb vind ik de cover wel bij het verhaal passen.

De zomervakantie is net voorbij als er in de aula op het Arnhems lyceum een seksfilmpje  van een leerling word vertoond. Het slachtoffer, Kat is vanaf dat moment vermist…. Vlak voor diezelfde zomervakantie verdween er ook al een leerling. Die werd een week later dood teruggevonden in naakte toestand. Wie dit op zijn geweten heeft is zo duidelijk als maar wat, aangezien ze de hele school terroriseren, maar de politie kan niet veel doen aangezien ze te weinig bewijzen hebben. Een groepje leerlingen willen de onderste steen boven krijgen en proberen op alle mogelijke manieren bewijs te verzamelen van wat The bitches from hell allemaal online en in real life doen en ze willen kosten wat kost Kat vinden. Komen ze op tijd? En wat heeft de nieuwe leerling Amber hiermee te maken?

Toen ik in dit boek begon te lezen merkte ik al snel op dat het boek vanuit behoorlijk wat personages geschreven is. Hierdoor moest ik soms terug bladeren omdat ik vaker zoiets had van “Wie was dat nou nog eens”. Desondanks vond ik het wel een prettige schrijfstijl. Ook zijn er gedeeltes die de desbetreffende persoon denkt, deze staan schuingedrukt en is dus makkelijk te onderscheiden. Er komen ook enkele whatsappberichten, politieberichten, enz. voorbij, dit maakt het boek voor mij levendiger en hierdoor kon ik me beter in het boek in leven en had ik een beetje het gevoel alsof ik over de schouder mee kon kijken.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bloedzusters
Auteur: Mariska Kool
Uitgever: Zilverbron
Aantal pagina’s Paperback: 218
ISBN Paperback: 9789463080996
Prijs Paperback: € 17,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Zilverbron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge