Bryan las: Marion van de Coolwijk – Kwade trouw

Enige tijd geleden zagen wij in de folder van Karakter uitgevers staan dat Marion van de Coolwijk met een nieuw boek zou komen. De korte inhoud klonk erg interessant en als wij dat hebben is het boek meestal ook snel aangevraagd. Wij willen Karakter uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die op de achterflap te lezen is: De alleenstaande moeder Vera werkt al jaren tot ieders tevredenheid in een verpleeghuis. Maar dan nadert ze haar veertigste verjaardag. Het blijkt een allesomvattende datum als ze zich realiseert dat de erfenis van haar ouders definitief aan haar voorbij gaat als zij niet voor die tijd is getrouwd. Maar die kans lijkt klein. Vera is eenzaam en moet alle zeilen bijzetten om voor zichzelf en haar verslaafde zoon te zorgen. Als haar zoon voor de zoveelste keer in de problemen zit en de rekeningen zich opstapelen, knapt er iets.

De oude demente mevrouw Kanters uit het verpleeghuis is afhankelijk van Vera. Als haar man tijdens een woninginbraak overlijdt en plotseling de enige zoon van het echtpaar zich aandient, zijn de gevolgen niet te overzien.

De cover

Op de cover is een vrouw te zien met een witte bruidssluier op. De cover sprak mij in eerste instantie niet echt aan. Ik kon niet echt veel met de cover zeg maar. Nu achteraf, vind ik de cover goed gekozen, maar ik zou hem zeker niet opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Marion van de Coolwijk is fulltime auteur en schreef al talloze boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Haar eerste thriller was Mangelvrouw; deze stond op de shortlist van de Hebban Debuutprijs voor Beste Thriller in 2017. Haar tweede titel Mannenjacht ontving ook zeer lovende recensies. Met Over en uit brak Van de Coolwijk definitief door in het thrillergenre.

Het verhaal

Als de alleenstaande Vera, die in een verpleeghuis werkt, haar veertigste verjaardag nadert weet ze dat ze moet opschieten. Ze kan een erfenis van haar ouders ontvangen echter hebben haar ouders laten vastleggen dat ze dan wel hoor haar veertigste getrouwd moet zijn. Maar Vera heeft een probleem… Naast dat ze eenzaam is heeft ze ook nog de zorgen over haar verslaafde zoon. Als haar zoon voor de zoveelste keer met problemen thuis komt is het klaar voor Vera en knapt er iets bij haar.

Mevrouw Kanters is een oude demente vrouw die in het verzorgingstehuis woont waar Vera werkt. Als de man van Mevrouw Kanters overlijdt tijdens een woninginbraak verschijnt plotseling de enige zoon van de Kanters ten tonele. Maar de gevolgen zijn absoluut niet te overzien.

Mijn mening

Voor mij persoonlijk was dit de eerste kennismaking met de schrijfwijze van Marion van de Coolwijk. Ik kan zeggen dat ik blij verrast ben. Veronique heeft ‘Mannenjacht‘ en ‘Over en uit‘, van de hand van Marion gelezen en ze zei altijd tegen mij dat de boeken van Marion echt iets voor mij waren en toch twijfelde ik altijd. Maar na ‘Kwade trouw’ komen de andere boeken van Marion zeker op mijn NTL-lijstje.

Toen ik aan het verhaal begon merkte ik al snel dat ik gegrepen werd door het verhaal. Ik had sympathie voor Eva, maar ik kon me ook goed in haar zoon Jonas verplaatsen. Ik heb niet snel dat ik me in meerdere mensen kan verplaatsen, maar bij dit verhaal heb ik dat wel. Dit zal mede erdoor komen doordat van de Coolwijk ervoor gekozen heeft om normale personages te gebruiken, het hadden bijvoorbeeld zo je buren kunnen zijn. Vooral de begin scenes in het verhaal zouden achter elke voordeur plaats kunnen vinden.

De schrijfstijl leest erg fijn weg en het verhaal kan ik nergens saai noemen. Op een bepaald moment had ik echt te doen, met vooral Vera. Ik werd geraakt en als ik dat gevoel heb zit het wel goed en moet ik verder lezen om te weten hoe het boek afloopt. Het plot zat erg goed in elkaar en ik zag hem eerlijk gezegd ook niet aankomen.

Met ‘Kwade trouw’ heeft van de Coolwijk een knap stukje schrijven geleverd.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het onderstaande leesfragment.

Inkijkexemplaar-Kwade-trouw

Gegevens van dit boek:
Titel: Kwade trouw
Auteur: Marion van de Coolwijk
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 288
ISBN paperback: 9789045217833
ISBN e-book: 9789045217932
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge