Bryan las: Mariëtte Middelbeek – Revanche

In de voorjaarsfolder van Uitgeverij Marmer zagen wij ‘Revanche’, geschreven door Mariëtte Middelbeek staan. Aangezien ik ‘Flashback’, haar vorige boek, met veel plezier gelezen had, wilde ik deze ook graag lezen. Na een mailtje richting de uitgever ontvingen wij direct na verschijning een recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij Uitgeverij Marmer natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Lena en Robbert hebben het goed: een mooi huis, allebei een leuke baan en twee heerlijke kinderen. Aan dat geluk komt plotseling een einde als hun driejarige dochter Bibi wordt ontvoerd. De politie werkt met man en macht aan de zaak, maar tast in het duister over de daders. Hoewel Lena en Robbert niet extreem rijk zijn, hebben Lena’s ouders wel een kapitaal opgebouwd. Is dat het geld waar de ontvoerders op uit zijn?
Lena heeft er, net als Robbert, alles voor over om Bibi terug te krijgen. Maar net wanneer ze daar dichtbij lijken te zijn, loopt niets meer zoals gepland. Onvermijdelijk dringt zich de vraag op wie Lena eigenlijk echt kan vertrouwen.

De cover

De titel van het boek staat in het midden op de cover in een oranje kleur. Op het bovenste gedeelte van de cover is een schommel te zien. In mijn gedachten is dit een schommel in de speeltuin van waaruit Bibi ontvoerd wordt. Op het onderste gedeelte van de cover is een meisje te zien. De quote “Als haar driejarige dochter Bibi wordt ontvoerd, begint voor Lena een verschrikkelijke nachtmerrie. Wie kan ze nog vertrouwen?” maakt mij erg nieuwsgierig en deze zorgt er ook voor dat ik de achterflap van het boek ga lezen.

De auteur

Mariëtte Middelbeek is auteur en journalist. Ze heeft achttien boeken op haar naam staan en bijna een miljoen verkochte exemplaren. Mariëtte debuteerde in 2009 met ‘Single & Sexy‘ en brak definitief door met het ontroerende ‘Turbulentie’. Naast romans schrijft ze bundels met waargebeurde verhalen (Waaronder ‘Verhalen van de brandweer’ en ‘Mensen van de ambulance’) en (jeugd)thrillers. In 2018 verscheen haar eerste thriller voor volwassenen ‘Flashback’, in 2019 gevolgd door ‘Revanche’.

Het verhaal

Robbert en Lena hebben alles wat hun hartje begeert, een mooi huis een leuke baan en twee kinderen, waar ze erg gelukkig mee zijn. Echter aan dat geluk komt plotseling een einde als hun dochtertje Bibi van drie wordt ontvoerd. De politie doet er alles aan om deze zaak op te lossen, ze hebben alleen geen idee wie de ontvoerders kunnen zijn. Hebben de daders het voorzien op het geld van de ouders van Lena? Lena’s ouders hebben een mooi kapitaal opgebouwd en hebben, net zoals Robbert en Lena, er alles voor over om Bibi terug te krijgen. Op het moment dat ze dichter bij het einde van deze verschrikkelijke ontvoering komen loopt het plotseling anders dan gepland en rijst er bij Lena de vraag wie ze nu wel en niet kan vertrouwen.

Mijn mening

Dit is het tweede boek wat ik van Mariëtte Middelbeek lees. Haar vorige boek ‘Flashback’ heb ik ook met erg veel plezier gelezen. Daardoor was ik ook erg nieuwsgierig naar haar nieuwste boek ‘Revanche’.

Het verhaal begint met een spannende proloog. In deze proloog lezen we hoe anderhalf jaar eerder een lijk wordt weggewerkt. Door de spanning die hierin zit, zit ik eigenlijk direct op het puntje van mijn stoel en wil ik verder lezen.

Na de proloog is het verhaal onderverdeeld in dagen. We maken kennis met Robbert, Lena en hun twee kinderen. Dit is het gezin waar het verhaal om draait. Lena is in dit geval de hoofdpersoon en haar verhaallijn is in de eerste persoonsvorm geschreven. Door de spanning en de makkelijke schrijfstijl die Middelbeek hanteert, merkte ik dat ik het boek moeilijk aan de kant kon leggen en elke vrije minuut verder wilde lezen om te weten te komen wie dochtertje Bibi ontvoerd had. Als ik dit gevoel heb zit het wel goed en is het wat mij betreft een geslaagd verhaal. Ik heb een aantal personen op mijn verdachtenlijstje gehad, echter werd ik steeds weer op het verkeerde been gezet.

Ik heb ‘Revanche’ met veel plezier gelezen en kijk dan ook natuurlijk weer uit naar haar volgende verhaal ‘Carte Blanche‘. Gelukkig hoeven we daar niet al te lang op te wachten, want deze verschijnt in november bij uitgeverij Marmer.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel:Revanche
Auteur: Mariëtte Middelbeek
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s paperback: 375
Aantal pagina’s e-book: 384
ISBN paperback: 9789460684159
ISBN e-book: 9789460687136
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge