Bryan las: Marieke Woudstra – Thuis in Portugal

Informatie die te lezen is op de achterflap: Marjolein heeft een zware tijd achter de rug als alleenstaande moeder met twee puberdochters. Wanneer ze Bart ontmoet is ze aanvankelijk terughoudend; durft ze nóg eens verliefd te worden? Ze neemt hem mee naar haar geliefde Portugal, en als ook Bart valt voor het land, het klimaat, de mensen en de natuur, begint Marjolein toch te geloven dat ze samen een toekomst hebben. Al snel vatten ze het plan op om een oud boerderijtje te kopen in de Alentejo. Als ze door een speling van het lot wat extra geld ter beschikking krijgen, wagen ze de stap: ze kopen huize ‘Altavista’, en zeggen Nederland definitief vaarwel. Ze willen biologische olijfolie maken en verkopen, en verder zelfvoorzienend leven. Maar wie weleens een aflevering van Ik vertrek heeft gekeken, weet dat het allemaal niet vanzelf gaat: er wacht hun een periode met uitdagingen, hard werk en tegenvallers. Zal het Marjolein en Bart lukken hun grote droom te verwezenlijken?

Dit boek stond al een hele tijd op mijn nog te lezen lijst, aangezien ik een grote fan ben van het programma Ik vertrek.

De cover laat een zomers beeld zien, als er geen titel op zou staan zou je ook direct zien dat het zich in een zonnig land afspeelt. Dit zie je zo door het witte huis en bijvoorbeeld de olijven aan de bomen.

In “Thuis in Portugal” volgen we Marjolein en Bart die pas bij elkaar zijn. Marjolein is een alleenstaande moeder en heeft een moeilijke periode achter de rug. Ze besluit om Bart mee te nemen naar haar geliefde Portugal. Ook Bart valt al snel voor de charme, cultuur, mensen en landschap van het land. Na een tijdje besluiten ze om op zoek te gaan naar een boerderijtje in Alentejo, en hebben ze de plannen om hun eigen biologische olijfolie te gaan fabriceren en te verkopen in Nederland. Maar gaat dit allemaal lukken? of komen ze van een koude kermis thuis?

Toen ik in dit boek begon, had ik erg hoge verwachtingen en ik moet zeggen ik had het boek snel uit, dit komt mede door de fijne schrijfstijl van Marieke. Ze neemt je echt mee op sleeptouw en laat je echt kennis maken met de mensen, de cultuur en de gemoedelijkheid van het mooie land. Marieke laat Portugal echt tot leven komen in dit boek. De hoofdstukken vind ik wat te lang, maar dat is persoonlijk. Dit is voor mij de eerste keer dat ik een roman lees, maar ik denk dat het zeker niet de laatste is.

Een mustread voor de fans van het televisie programma Ik vertrek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Thuis in Portugal
Auteur: Marieke Woudstra
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 244
Aantal pagina’s e-book: 151
ISBN paperback: 9789022570777
ISBN e-book: 9789460239649
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge