Bryan las: Marieke Woudstra – Een Portugese droom

Een tijdje geleden won ik bij Onlybyme het boek “Een Portugese droom”, geschreven door Marieke Woudstra en uitgegeven door Boekerij. Hier wil ik Onlybyme & Boekerij nogmaals voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als de regen weer eens met bakken uit de hemel komt en je staat te balen in een stampvolle forensentrein lijkt het een heerlijke droom: een nieuw leven beginnen in een land met een warm klimaat en ruimte in overvloed. Marjolein en haar geliefde Bart hebben het niet bij dromen gelaten en kochten een oude boerderij met een olijvenboomgaard op een heuvel in Portugal. Na een periode met uitdagingen, hard werken en tegenvallers lukt het hun redelijk om daar zelfvoorzienend en duurzaam te leven.

Maar het zonnige zuiden bestaat niet alleen uit pittoreske huisjes en weidse vergezichten. Wil je er écht je nieuwe thuis van maken, dan moet je een band opbouwen met de lokale bewoners. In Een Portugese droom raken Bart en Marjolein, die in Portugal Maria wordt genoemd, bevriend met de dorpelingen, met wie ze zingen, praten, koken, eten, werken en feesten en die hun van alles leren over het land en de streek. Tot zich op een kwade dag een vreemdeling met slechte bedoelingen aandient die hun Portugese droom dreigt te verstoren… 

Nadat ik Thuis in Portugal van Marieke Woudstra had gelezen, was ik erg benieuwd naar haar nieuwe boek, dus jullie kunnen je al voorstellen hoe blij ik was dat ik dit boek bij Only by me won ? .

Als het weer een regent hier in Nederland en je bent weer doorweekt tijdens het dagelijks rondje met je hond droom je er dan wel eens van om in een heerlijk warm land een nieuw leven op te bouwen samen met je geliefden? Deze droom hebben Marjolein en Bart verwezenlijkt, ze hebben een aantal jaar geleden hun leven in Nederland verruild voor een leven in het mooie Portugal waar ze een oude boerderij met olijvenboomgaard op een heuvel hebben gekocht. Na een periode van de ene na de andere uitdaging, heel hard werken en een aantal tegenvallers lukt het hun buitengewoon goed om om een fijn en aangenaam leven op te bouwen.

Maar Portugal bestaat niet alleen uit mooie witte huisjes en mooi uitzicht. Marjolein, die in Portugal Maria genoemd wordt en Bart merken al snel, dat, als ze zich echt willen inburgeren, ze echt wel een band moeten opbouwen met de dorpelingen van Aldeia dos Anjos. Marjolein besluit al snel om een koor op te richten en op deze manier raken ze steeds meer bevriend met de bewoners van hun geliefde dorp. De bewoners leren hun steeds meer over het land en de streek. Tot dat zich op een dag een vreemde man bij de woning van Marjolein en Bart meldt met slechte bedoelingen. Hij wil hun Portugese droom verstoren…

Ik begon met hoge verwachtingen in dit boek aangezien ik het eerdere boek “Thuis in Portugal” een heerlijk boek vond. Tijdens het lezen van dat boek kreeg ik echt het “Ik vertrek”-gevoel. In dit nieuwste boek van Marieke Woudstra mis ik dit een beetje. Ik denk dat dit mede komt, omdat Marjolein en Bart al in Portugal wonen. Van de andere kant vond ik het wel erg leuk om te lezen hoe ze zich ontwikkelen in het voor hun zo beloofde land. De hoofdstukken vind ik aan de erge lange kant, deze hadden voor mij iets korter mogen zijn. Daarnaast had ik erg veel moeite om de personen uit elkaar te houden, dit komt natuurlijk door de Portugese namen, maar op een gegeven moment werden het erg veel namen, waardoor ik toch soms terug moest bladeren. De schrijfstijl van Marieke Woudstra is wel zoals in Thuis in Portugal erg makkelijk en toegankelijk.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een Portugese droom
Auteur: Marieke Woudstra
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 256
Aantal pagina’s E-book: 256
ISBN Paperback: 9789022575895
ISBN E-book: 9789402306231
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge