Bryan las: Margje Woodrow – Verwoest

Informatie die te lezen is op de achterflap: ‘Verwoest’ is een huiveringwekkende jeugdthriller van Margje Woodrow, voor de fans van Mel Wallis de Vries en Cis Meijer. Nu met politie niet betreden-elastiek. Wanneer Juul het graf van haar broer Milan bezoekt, doet ze een schokkende ontdekking: DOEN + DURVEN = WAARHEID staat er in de aarde gekerfd. Niet veel later ontvangt ze een boodschap: in ruil voor de waarheid over Milans dood krijgt ze een ‘dare’. Juul besluit de uitdaging aan te gaan; ze móét weten wat haar broer is overkomen. Maar dan volgen de ‘dares’ zich in moordend tempo op en ze zetten Juul helemaal klem. Wie is de persoon die haar uitdaagt? En lukt het Juul om de waarheid te achterhalen?

Ik verheug me er wel vaker op, als er op korte termijn een boek uit komt wat mij interessant lijkt. Maar bij dit boek had ik daar erg veel last van, vooral toen ik de boektrailer had bekeken ?

De cover vind ik persoonlijk heel goed, het laat het gezicht van een meisje zien, die tussen haar vingers door kijkt. Haar gezicht en handen zitten onder de modder. Dit past ook erg goed bij het verhaal. Als je de hardcover koopt zit er ook een Politieband omheen van Uitgeverij de Fontein, dit hebben veel van de jeugdthrillers van deze uitgeverij. Op de cover zijn ook zoals altijd de titel van het boek en de naam van de auteur te lezen. Daarnaast lees je er ook nog de zin ‘Dit boek wil je in één ruk uitlezen’.

Die laatste zin klopt helemaal, wat een goede spannende jeugdthriller is dit. Het is van de eerste tot de laatste regel spannend, op sommige momenten zat ik echt op het puntje van me stoel. Dit is een boek wat niet alleen voor de jeugd leuk is, maar ook voor de iets oudere personen. Daarnaast is het op een makkelijke manier geschreven en ze hebben een fijn lettertype gebruikt.

Wat ik erg leuk vind is dat ze de stukjes vanuit de dader is een soort spotlight hebben geplaatst, dit maakt het boek weer wat speelser. Later in het verhaal wordt duidelijk waarom dit in de spotlight staat.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verwoest
Auteur: Margje Woodrow
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Aantal pagina’s Hardcover: 272
Aantal pagina’s Ebook: 167
ISBN Hardcover: 9789026142949
ISBN E-book: 9789026142956
Prijs Hardcover: € 13,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge