Bryan las: Margje Woodrow – Fake trip

Voor een goede jeugdthriller ben ik altijd wel te vinden. Dus toen ik het nieuwste boek, van Margje Woodrow, in de folder van de uitgeverij zag staan, was mijn interesse meteen gewekt. Nadat ik de korte inhoud had gelezen wist ik dat dit een boek voor mij was en heb ik een mailtje gestuurd naar de uitgeverij. Wij mochten een exemplaar ontvangen ter recensie. Hier willen wij Uitgeverij De Fontein natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een vierdaagse schooltrip naar Barcelona: zon, tapas, Gaudi en relaxen op het strand. Iedereen heeft er zin in. Maar dan gebeuren er dubieuze dingen. Een docent komt niet opdagen, er gebeurt een afschuwelijk ongeluk en er wordt een creepy filmpje gedeeld in de groepsapp. De spanningen lopen hoog op. Geheimen komen bloot te liggen. Kunnen Demi en Billy deze hel stoppen? Of is het te laat?

De cover

Op de cover is een tiener, zijdelings, te zien, met blond lang haar, een spijkerbroek en een donkerrood vestje aan. Ze kijkt star voor zich uit. Ik heb het idee dat ze met haar rug tegen een spiegel aan staat. De titel van dit boek staat er in witte letters overheen en eronder is een grote donker gele cirkel, waar de naam van de auteur en het genre in staan. Dit is herkenbaar voor de trouwe lezers van deze auteur, net zoals de Politie niet betreden elastiek, die om het boek heen zit.

De auteur

Margje Woodrow wordt vaak gevraagd voor lezingen en workshops op middelbare scholen. Haar boeken zijn razend populair. Fake trip is haar zevende jeugd-thriller.

Het verhaal

Iedereen heeft er zin in. Vier dagen naar Barcelona, vier dagen zon, zee, strand en lekker eten. Maar de schooltrip loopt net even iets anders, want er gebeuren vreemde dingen tijdens hun trip. Brands, een van de begeleidende leraren, komt niet opdagen bij vertrek, een van de leerlingen krijgt een vreselijk ongeluk bij de Sagrada Familia en daarbovenop verstuurd er ook nog iemand een griezelig filmpje in de groepsapp. Wat is hier toch allemaal aan de hand? Demi en Billy willen er alles aan doen om deze hel te stoppen. Zijn ze nog op tijd? Of valt er niks meer te redden?

Boektrailer

Mijn mening

In het verleden las ik al een tweetal boeken van de hand van Margje Woodrow. Deze waren erg spannend en ik was natuurlijk nieuwsgierig naar haar nieuwe boek ‘Fake trip’.

Het verhaal wordt hoofdzakelijk verteld vanuit de hoofdpersonages Billy en Demi. Naast deze twee hoofdpersonages is er natuurlijk ook nog de dader. Deze laatste laat vooral zijn stem horen via privéberichten op Instagram. Lange tijd blijft het onduidelijk wie deze dader is, maar dat hij mee naar Barcelona is, is zeker.

Wat ik altijd fijn vind aan de jeugdthrillers van Woodrow is dat ze spannend zijn. Ook ik, met mijn 35 jaar, lees ze nog altijd met veel plezier. Iedereen in het verhaal heeft zijn eigen achtergrond en problemen. Maar de titel zegt het eigenlijk al… Velen zijn fake en laten niet hun ware gezicht zien. Woodrow weet de personages goed neer te zetten en zorgt ervoor dat ze menselijk zijn. Het zou zo je buurjongen of -meisje kunnen zijn of bijvoorbeeld bij je in de klas kunnen zitten. Dit spreekt mij, en ik denk ook jongere lezers, dan ook aan. Door de makkelijke zinsopbouw en korte hoofdstukken leest het verhaal als een sneltrein. De chatgesprekken zijn een leuke en interessante onderbreking in het verhaal. Deze zijn ook erg mooi uitgewerkt qua design.

Ik heb Fake trip met erg veel plezier gelezen. Ik kijk dan ook erg uit naar haar nieuwe boek ‘Smash‘, dat in mei 2021 verschijnt bij Uitgeverij de Fontein.

Leesfragment

Ben jij, na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Fake trip
Auteur: Margje Woodrow
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s hardcover: 208
Aantal pagina’s e-book: 215
ISBN hardcover: 9789026151149
ISBN e-book: 9789026151156
Prijs hardcover: € 14,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

2 thoughts on “Bryan las: Margje Woodrow – Fake trip

    1. Ja als je het boek leest, weet je inderdaad wie de dader is. Maar omdat wij zo min mogelijk spoilers willen weggeven, gaan we dat natuurlijk niet vermelden. 😉 En het boek is te goed om niet te lezen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge