Bryan las: Margje Woodrow – Examendeal

Informatie die te lezen is op de achterflap: In de week voor haar schoolexamens hoort Kiki op het toilet van school twee meisjes smoezen over het bestellen van examenopgaven. Wie die meisjes zijn, weet ze niet, maar wat haar te doen staat wél: ze móét erachter komen waar die examens te koop zijn. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar vrienden. Want zonder voorkennis halen ze hun diploma nooit! Dat haar keuze een heel gevaarlijke is, zeker omdat Kikis vader op haar school lesgeeft, wordt al snel duidelijk. Voor ze het weet raakt Kiki verstrikt in een web van intriges, waar niemand haar uit lijkt te kunnen redden: niet haar hechte vriendenclubje, en zelfs niet haar stoere vriendje Mick.

Dat het leven boordevol spannende verhalen en lastige keuzes zit, weet Margje Woodrow, leerkracht in groep 8 en getrouwd met een strafrechtadvocaat, als geen ander. Dit ijzersterke debuut houdt de lezer dan ook vanaf de eerste bladzijde in zijn greep.

Het is de week voor de examens op de school van Kiki (Hoofdpersoon). Bij toeval hoort ze dat de mogelijkheid er is om via de telefoon schoolexamenopgaven te kopen. Aangezien ze er slecht voorstaat besluit ze om één examen te kopen…. Was dit zo verstandig?

Ik vond het een erg goed en makkelijk te lezen boek. De spanning vond ik ook erg aanwezig, dit omdat je eigenlijk pas op de laatste bladzijdes erachter komt wie nu die schoolexamenopgaven verkoopt. Ik kan alleen maar zeggen hou je van Young-Adult dan moet je deze lezen. Niets is wat het lijkt….

Gegevens van dit boek:
Titel: Examendeal
Auteur: Margje Woodrow
Uitgeverij: Gottmer
Aantal pagina’s Paperback: 112
Aantal pagina’s E-book: 93
ISBN Paperback: 9789025754235
ISBN E-book: 9789025755478
Prijs Paperback: € 12,95
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge