Bryan las: Maren Stoffels – Fright night

Ik zag bij Hebban dat er een nieuw boek zou verschijnen van Maren Stoffels. Nadat ik de flaptekst had gelezen had ik zoiets van “Klinkt goed!”, dus snel de uitgeverij gemaild en direct na verschijning ontving ik een exemplaar. Ik wil uitgeverij Leopold dan ook bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Een groepje vrienden geeft zich op voor een fright night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen?

Vijf jongeren gaan het bos in. Een van hen hem zal de nacht niet overleven. En een van hen is de moordenaar.

De cover

De cover is vrij donker. Op de voorgrond zie je de binnenkant van een rechterhand, het is net of de hand je wilt vast grijpen. Op de achtergrond een gezicht gehuld in rook. Ik krijg een creepy gevoel van de cover en dit past uitermate goed bij het verhaal. De cover spreekt mij erg aan en zou me zeker opgevallen zijn in de winkel.

De auteur

Maren Stoffels (13 januari 1988, Amsterdam) groeide op in haar geboortestad bij haar ouders en oudere broer Wadse. Zodra Maren kon schrijven deed ze het. Op haar negende maakte ze haar eerste boek, over een eskimootje dat zijn vader zoekt. Via auteur Hans Kuyper zocht ze contact met uitgeverij Leopold. Die publiceerde in 2005 haar eerste boek Dreadlocks & Lippenstift. Na haar debuut zijn er veel boeken verschenen bij dezelfde uitgeverij. Meer dan ooit wil Maren schrijven, schrijven en nog eens schrijven!

Het verhaal

Sofia, Dylan en Quin besluiten om zich op te geven voor een spannend evenement, Fright night. Fright night houd in dat je een aantal uur, midden in de nacht, doorbrengt in een donker bos. Dit lijkt het drietal wel wat. Maar kunnen de drie vrienden hun grootste angsten overwinnen?

Mijn mening

Maren Stoffels kende ik natuurlijk al van haar vorige young-adult ‘Escape room‘, dat boek heb ik echt verslonden. En ik kan jullie vertellen… Met dit nieuwe boek is het niet anders!

Het verhaal wordt verteld vanuit de verschillende personages, hierdoor krijg je een mooi en goed beeld vanuit de verschillende hoeken. De schrijfstijl die Stoffels hanteert is snel, makkelijk en aangenaam te noemen. Qua spanning is het ook weer raak, deze wordt erg goed opgebouwd en al vrij snel in het verhaal is deze aanwezig. Vanaf dat moment verdwijnt die ook niet meer uit het verhaal. Ik heb op een aantal momenten, vooral richting het einde van het verhaal, echt op het puntje van mijn stoel gezeten. Dit komt mede door het beeldend schrijven van Stoffels!

Wat mij betreft heeft Stoffels weer een razend spannende young-adult neer gezet wat voor haarzelf de lat nog hoger legt voor een volgend boek

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Fright night
Auteur: Maren Stoffels
Uitgever: uitgeverij Leopold
Aantal pagina’s paperback: 176
Aantal pagina’s E-book: 224
ISBN paperback: 9789025876203
ISBN E-book: 9789025876302
Prijs paperback: € 14,99
Prijs E-book: € 9,9

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge