Bryan las: Maren Stoffels – Escape room

Van Uitgeverij Leopold ontving ik het boek “Escape room”, geschreven door Maren Stoffels om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Leopold hartelijk voor bedanken

Informatie die te lezen is op de achterflap: Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht. En nu staat Het voor me, in levenden lijve. Ik schud Het de hand. En Het heeft geen idee wie ik ben. Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken. Het is gewoon een speler, net als die andere drie.

Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?

Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Terwijl ikzelf nog nooit in een escape room geweest ben, lijkt het me wel ontzettend spannend om er eens eentje te bezoeken. Vandaar, toen ik op Hebban zag, dat Maren Stoffels dit boek geschreven had, ik ook erg nieuwsgierig was en nadat ik de flaptekst gelezen had, was ik helemaal benieuwd naar dit verhaal.

De cover van dit boek is zwart, waarop een gloeilamp te zien is waar een lucifer in zit die net aan het doven is. In de rook van de dovende lucifer zien we een mens. De cover spreekt mij erg aan en ik zou hem ook zo opgepakt hebben als ik het boek in de boekenwinkel tegen kwam.

Als Sky de personeelsruimte van de pizzeria waar hij werkt betreed om zijn schort aan te trekken valt zijn oog op een flyer die er hangt over een levensechte escape room, die de naam “De familiekamer” draagt. Het woord Levensecht triggert hem aangezien hij de spookhuizen op de kermis wel lachen vind, maar dit wil hij gewoon meemaken.

Hij neemt de flyer mee om aan zijn vrienden Alissa en Mint te laten zien. De beiden meiden zijn ook direct enthousiast, alleen hebben ze een probleem want de familiekamer is te boeken voor minimaal vier personen. Na enig overleg besluiten ze om Sky’s collega Milas te vragen. Als hij even later besluit om mee te gaan is de kogel door de kerk en kan het leuke vriendenuitje beginnen. Maar is dit uitje wel zo leuk? Als snel komen ze erachter dat niet alles zo is als dat je het ziet….

Al snel zat ik in het verhaal en wilde ik blijven doorlezen, alleen ging dit deze week niet echt aangezien onze nieuwe meubels geleverd werden en deze moesten natuurlijk in elkaar gezet worden. Maar elke vrije minuut wat ik had pakte ik het boek er weer bij om een paar bladzijdes te lezen. Doordat het boek vanuit de verschillende personages verteld wordt, heeft het boek fijne korte hoofdstukken. Het is absoluut geen ingewikkeld boek, waardoor het boek erg goed te volgen is, ook als je, zoals ik, telkens maar een paar bladzijdes lees.

Het verhaal is opgedeeld in verschillende delen, zo leren we in het eerste gedeelte de personages beter kennen en krijgen we een mooi zicht op de verhoudingen met elkaar en wie iedereen is. Tussendoor lezen we ook stukjes verteld vanuit persoon “X”. Dit is de persoon die hun opgesloten heeft in de escape room. Vanaf het deel “Dit is waar de deur dichtgaat” begin je de echte spanning te voelen en is echt niks meer wat het lijkt….

Wat mij betreft mag Maren Stoffels zich tot de betere young adult schrijvers rekenen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Escape room
Auteur: Maren Stoffels
Uitgever: Uitgeverij Leopold
Aantal pagina’s Paperback: 240
ISBN Paperback: 9789025873974
Prijs Paperback: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge