Bryan las: Marelle Boersma – Terug naar Cornwall + Winactie

Ik ben fan van zomerse thrillers, dus toen ik zag dat Marelle Boersma met een nieuwe Vertrek-thriller kwam was ik meteen nieuwsgierig. De korte inhoud sprak mij aan, dus ik hoefde ook niet lang te twijfelen en heb een exemplaar aangevraagd. Wij willen De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk bedanken voor het ontvangen recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Vlak na de dood van haar vader ontdekt Jill een raadselachtige notitie die hij voor haar achterliet. Ze vertrekt naar haar geboortegrond in Cornwall op zoek naar haar familie en afkomst. Daar blijkt dat haar hele leven gebaseerd is op leugens. Kan Jill op tijd ontdekken wat haar vader haar eigenlijk wilde vertellen?

De cover

Op de cover is een jonge vrouw op de rug te zien. Ze zit op de rand van een klif. Voor mijn gevoel houdt de vrouw, die vermoedelijk Jill is, zich angstig vast aan de rand van deze klif. Verder is er veel water te zien en staat alle tekst in het water. De cover is simpel, maar houdt wel mijn aandacht vast. Wat mij betreft een perfecte keuze.

De auteur

Het is niet voor niets dat Marelle Boersma Vertrekthrillers schrijft. Zij weet hoe het is om een bestaan elders van de grond af op te bouwen. In 2015 vertrok ze met haar man Jan naar Portugal om daar te schrijven en schrijfvakanties te organiseren. Begin dit jaar verhuisde ze van Portugal naar Frankrijk.

Het verhaal

Jill Skewes besluit, na de dood van haar vader, opzoek te gaan naar haar roots en vertrekt naar Cornwall. Haar vader liet haar een mysterieuze notitie achter en ze is nieuwsgierig naar wat hij haar eigenlijk wilde vertellen. Maar is haar leven wel zoals haar werd voorgeschoteld? Of zit de vork toch anders in de steel? Jill wil hoe dan ook de waarheid boven tafel krijgen en ze gaat op zoek naar antwoorden…

Mijn mening

Ik las al een tweetal boeken van Marelle Boersma. ‘Chateau de Provence‘ en ‘Ciao Sicilia‘. Ook ‘Terug naar Cornwall’ behoort tot de (Ik) vertrek-reeks van Marelle. Ze weet mij met deze reeks altijd even in een ander oord te brengen en wat ik gewoon fijn vind is dat het een reeks is, maar toch elke keer met andere personages. Op deze manier hoef je de boeken niet in volgorde te lezen.

Het verhaal start, voor mijn gevoel als een feelgoodverhaal. Jill rijdt goedgemutst op haar motor door het Engelse landschap. Doordat Boersma een kei is om omgevingen te omschrijven had ik het gevoel dat ik achterop de motor bij Jill zat. Maar hoe verder ik in ‘Terug naar Cornwall’ kwam, hoe meer ik me ging afvragen waar het thrillergehalte bleef. Je merkt hier en daar wel een korte onderhuidse spanning. Maar de spanning die ik normaal gewend ben in een thriller bleef, lange tijd, uit.

Door de korte hoofdstukken en het makkelijke taalgebruik las het verhaal erg vlot. Hierdoor had ik het boek ook in een mum van tijd uit. Het verhaal wordt in de derde persoonsvorm verteld. Dit vind ik altijd een beetje minder. Hierdoor krijg ik meestal een mindere band met het hoofdpersonage. Ook zijn er stukken schuin gedrukt in het verhaal. Dit zijn delen die zich in het verleden afspelen.

Het einde vind ik erg goed uitgewerkt. Hier en daar was het, voor mij persoonlijk, een beetje voorspelbaar, maar wat mij betreft mag dat de pret absoluut niet drukken. Ondanks dat de spanning niet zoveel aanwezig was heb ik het boek toch met erg veel plezier gelezen. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar het volgende deel in deze reeks.

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Terug naar Cornwall
Auteur: Marelle Boersma
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 350
Aantal pagina’s e-book: 350
ISBN paperback: 9789461094018
ISBN e-book: 9789461094223
Prijs paperback: € 17,95
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Terug naar Cornwall’ verloten. Hier willen wij De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 5 juni 2020. Hierna zullen wij zo snel mogelijk de winnaar bekend maken.

Succes!

16 thoughts on “Bryan las: Marelle Boersma – Terug naar Cornwall + Winactie

 1. Beste,

  Gedeeld en geliked op FB (Claudia Benders) en op Instagram (kooiker_vito) ??.

  Met vriendelijke groet,
  Claudia Benders
  Eys

 2. Lijkt me een heerlijk boek voor in de vakantie. Ik loot daarom graag mee. Ik volg op Bloglovin (loved/saved) en ontvang de nieuwsbrieven.

 3. Lijkt me een leuk boek om aan mijn moeder te geven! Kan ze heerlijk mee ontspannen. Die graag een kansje mee.

  Ik ontvang de nieuwsbrief!
  En heb op Facebook geliked en een reactie geplaatst

 4. Ben heel erg nieuwsgierig naar dit boek geworden door je recensie. Heb nog nooit een vertrek thriller gelezen, maar klinkt zo gaaf, dus doe heel graag mee om hier ook bekend mee te raken? Natuurlijk schrijf ik er dan na het lezen ook een recensie over op ons blog The Book Dragon’s Nook?
  Ik doe mee via Twitter, Facebook en Instagram?

 5. Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Cornwall is een geweldige streek in Engeland, daar lees ik graag boeken over.

 6. Wow, wat een leuke actie! Ik ontvang jullie nieuwsbrief en volg Koukleum.nl op Bloglovin. Waag toch – ondanks dat ik niet op Facebook zit – een kansje…

 7. Ik doe erg graag mee voor dit prachtige boek ❤❤, alle3n niet gedeeld in story, de rest gedaan ?? Groetjes Anneliese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge