Bryan las: Marelle Boersma – Ciao Sicilia

Ik was al enige tijd op de hoogte dat er een nieuwe ‘Ik-vertrek’ thriller van de hand van Marelle Boersma zou verschijnen. Nadat ik een persmail had ontvangen en het verhaal mij aansprak heb ik hem natuurlijk aangevraagd. Ik wil De crime compagnie dan ook bedanken voor dit recensie-exemplaar

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk als chocolatier, haar echtgenoot Benny en haar vriendschap met Daan, alles moet ze achterlaten. Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië in de hoop dat ze daar niet gevonden wordt…

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien. Ze heeft lange haren en een wit jurkje aan. Ze loopt een straat omhoog. Ik neem aan dat dit Sofia is die op straat in Modica loopt. De cover geeft mij een zomers gevoel, dit komt mede door de kleuren van de huisjes. Het boek zou mij zeer zeker opgevallen zijn in de winkel of bibliotheek.

De auteur

Het is niet voor niets dat bestsellerauteur Marelle Boersma ‘Ik-vertrek’ thrillers schrijft. Zij weet als geen ander hoe het is om een bestaan elders van de grond af op te bouwen. In 2015 vertrok ze met haar vriend Jan naar Portugal om daar te schrijven en schrijfvakanties te organiseren. Chateau de Provence, haar eerste ‘Ik-vertrek’ thriller verscheen in februari 2018.

Het verhaal

Anne weet het zeker, ze kan niet meer terug naar Nederland nadat ze de envelop in de brievenbus heeft laten vallen. Ze verruilt het koude Nederland voor het mooie Italiaanse eiland Sicilië. Ze laat alles achter zich, haar werk als chocolatier, haar vriendschap met Daan en zelfs haar echtgenoot Benny. Ze hoopt dat ze nooit gevonden wordt op dat mooie eiland…

Mijn mening

De vorige ‘Ik-vertrek’ thriller, Chateau de Provence, van Marelle Boersma vond ik meer een roman met soms een spannende wending. Ik was erg benieuwd hoe dit zou zijn in deze nieuwste ‘Ik-vertrek’ thriller…

Het verhaal begint meteen goed. In het eerste hoofdstuk lees je dat Anne, de hoofdpersonage in dit verhaal, een brief in een brievenbus gooit. Je merkt al direct dat er iets spannend staat te gebeuren en de onderhuidse spanning is direct aanwezig… Hierdoor heb ik meteen het gevoel dat ik een thriller ga lezen, dit gevoel mistte ik vaak in haar vorige boek. Dus dit is echt een vooruitgang wat mij betreft.

Al binnen een paar hoofdstukken raakt Anne verzeild in een schietpartij en krijgt ze een nieuwe identiteit. Daarna vertrekt ze naar het Italiaanse eiland Sicilië. Vanaf het moment dat ze op het eiland aankomt, krijgt het verhaal een echte ‘ik-vertrek’ sfeer. Ze moet alles ontdekken en leert veel nieuwe mensen kennen. Maar ook de spanning, en angst om gevonden te worden, blijft aanwezig. Dit komt ook mede door de hoofdstukken die vanuit haar echtgenoot Benny zijn geschreven.

De hoofdstukken worden afgewisseld tussen de verschillende personages in het verhaal. Omdat de hoofdstukken erg kort zijn blijft de vaart ook goed in het verhaal zitten. Dit zorgt er dan ook voor dat ik het boek niet meer aan de kant kon leggen en constant verder wilde lezen om te weten hoe het verhaal verder zou gaan.

Wat mij betreft is dit een erg geslaagd ‘Ik-vertrek’ verhaal. Ik heb het in ieder geval met heel veel plezier gelezen en ik kijk dan ook uit naar het derde deel in deze serie.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ciao Sicilia
Auteur: Marelle Boersma
Uitgever: Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 330
ISBN paperback: 9789461093615
Prijs paperback: € 17,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge