Bryan las: Marelle Boersma – Chateau de Provence

Van De Crime Compagnie ontving ik het boek “Chateau de Provence”, geschreven door Marelle Boersma, om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Na een moeilijke periode in hun huwelijk willen Julia en haar man Luuc een nieuwe start maken. Als Luuc een Frans kasteel met een grote olijvenboomgaard kan kopen, vertrekken ze naar de Provence om daar beautyvakanties te organiseren. Dan wordt in het kasteel een lijk van een jonge vrouw ontdekt…

Wat mij als eerste aansprak was dat dit boek een “Ik vertrek thriller” wordt genoemd, aangezien ik ook altijd naar het televisieprogramma “Ik vertrek” kijk, lees ik ook graag boeken over het vertrekken naar het buitenland. Dus wilde ik dit boek hoe dan ook graag lezen. Nadat de tekst op de achterflap mij ook nog eens aansprak, was mijn interesse in dit nieuwe boek van Marelle Boersma compleet.

Op de cover zien wij een vrouw van achteren, ze is gekleed in een wit jurkje en ze loopt van ons af door een lavendelveld. Ik stel mij voor dat dit de hoofdpersoon Julia is. De auteur en titel van het boek staan er in het wit op, net zoals de naam van de uitgeverij. Ook staat er in een roze cirkel op dat het een “Ik vertrek thriller” is. De cover spreekt mij erg aan en ik zou hem ook zeker in de boekenwinkel hebben opgepakt.

Wat ik erg leuk vind is de boekenlegger die je bij het boek krijgt. Het is niet zomaar een boekenlegger, maar een geur boekenlegger. Alleen al door eraan te ruiken waan je je in van de lavendelvelden in de Provence.

De afgelopen periode is niet echt makkelijk geweest voor Julia en haar man Luuc dus willen ze proberen om een nieuwe start te maken, een nieuwe start in Frankrijk… Luuc krijgt de kans om een groot kasteel met een enorme olijvenboomgaard te kopen in de Provence, de streek waar Julia en Luuc twaalf jaar geleden stapelverliefd werden op elkaar. Eindelijk wordt hun droom, die ze beiden al jaren hebben, werkelijkheid, ze gaan beautyvakanties organiseren. Omdat er nog erg veel moet gebeuren in en rondom hun kasteel vertrekt Luuc alvast naar Frankrijk en enige tijd later volgt ook Julia. Als Julia direct na aankomst in een plaatselijke winkel komt, blijkt er een droevige sfeer te hangen, aangezien hun geliefde kunstenares Chérie vermist is. Als er even later een lijk in hun kasteel gevonden wordt, blijkt dat het levenloze lichaam van de jonge kunstenares te zijn. Wat is er hier gebeurd? En wie heeft Chérie om het leven gebracht? Dat is iets wat de bevolking uit de Provence zich afvraagt…

Toen ik in het boek begon, had ik in eerste instantie het idee dat ik een roman aan het lezen was, maar al snel merkte ik dat er toch echt sprake was van onderhuidse spanning. Ik merkte dat gaandeweg het boek de spanning erg goed opgebouwd werd. De hoofdstukken zijn van een fijn formaat en de schrijfstijl van Marelle is ook aangenaam te noemen. Wel vond ik de hoofdpersoon Julia soms een beetje naïef, vooral in het begin. Ze liet het naar mijn gevoel allemaal een beetje over zich heen komen en vond het ook allemaal wel een beetje goed wat Luuc had geregeld en deed. Maar ondanks dit is het een verhaal wat erg lekker weg leest. Ik kijk dan ook erg uit naar het tweede deel in deze serie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Chateau de Provence
Auteur: Marelle Boersma
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s Paperback: 311
Aantal pagina’s E-book: 281
ISBN Paperback: 9789461093042
ISBN E-book: 9789461093202
Prijs Paperback: € 17,95
Prijs E-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge