Bryan las: Maaike Möllmann – Laat me met rust

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het brommende geluid van de scooter achtervolgt haar nog altijd in haar slaap. Soms, heel soms, denkt ze terug aan hoe bijzonder ze zich voelde. Het gelukkigste meisje van de stad. Ze denkt aan de momenten dat hij haar terugbracht naar haar eenzame fiets op school. En dat ze eigenlijk geen afscheid wilde nemen… Een vuil, doordacht plan was het.

Aangezien Veronique zo enthousiast was over “Laat me met rust” van Maaike Möllmann, wilde ik dit boek zelf ook graag lezen.

Op de cover zit een meisje met haar mobiel in haar hand, ze kijkt naar beneden. Dit weerspiegelt in mijn beleving precies de gevoelens van Tess in dit boek. Daarnaast staat er ook de zin “Wat doe je als je gevangen zit in het web?” op. Deze zin past naar mijn mening helemaal bij het verhaal.

Het boek begint meteen met een voorstuk, voor het eigenlijke boek begint, waarbij Tess een berichtje krijgt, maar eigenlijk niet durft te kijken, bang dat ze weer een vervelend berichtje krijgt. Gelukkig is het deze keer van haar vriendin. Maar je wordt meteen nieuwsgierig naar wat er gebeurd is. Voor welke berichtjes is ze bang?

Dit boek neemt je mee met de tiener Tess, die verliefd word op Daniel. Ze leert hem kennen doordat hij op een dag plots aan de schoolpoort van Tess staat. Tess valt als een blok voor Daniel, maar hij blijkt duidelijk een foute jongen te zijn. Hier door kom je in dit boek in aanraking met sextortion. Je merkt duidelijk de angst en schaamte waar Tess last van heeft. En als ze dan eindelijk haar vriendengroepje in vertrouwen neemt, gaan ze samen op zoek naar een oplossing. Echter sommige dingen kun je zelfs met je vrienden niet oplossen en daar heb je professionele hulp bij nodig. Hier voor worden in het boek ook al de sites Helpwanted en meldknop genoemd.

Toen ik in dit boek begon wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Normaal moet de cover me aanspreken, als ik in een boek begin, dat deed deze cover niet. Maar de tekst op de achterflap dan weer wel. En wat ben ik blij dat ik dit boek ben gaan lezen. Ik vond het boek erg makkelijk geschreven. Fijne korte hoofdstukken en ik vond het geen enkel moment saai. Ik heb het met heel veel plezier als een sneltrein gelezen. Ook had ik het gevoel alsof ik een beetje verbonden was met de vriendengroep doordat de appjes ook in het boek als appjes staan en hierdoor ik het gevoel had alsof ik echt mee kon denken. Ik vond het moeilijk weg te leggen, omdat ik nieuwsgierig was of de vrienden het probleem konden oplossen en toen ik het uit had vond ik dit erg jammer.

Eigenlijk zouden ze dit boek standaard bij scholen op de leeslijst moeten zetten, aangezien het een boek met een boodschap is.

Gegevens van dit boek:
Titel: Laat me met rust
Auteur: Maaike Möllmann
Uitgever: Uitgeverij Taalkwestie
Aantal pagina’s Paperback: 176
Aantal pagina’s E-book: 119
ISBN Paperback: 9789082465914
ISBN E-book: 9789082465921
Prijs Paperback: € 14,95
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge