Bryan las: M.J. Arlidge – Kom je spelen?

Ik had altijd het gevoel dat ik graag eens een boek van M.J. Arlidge wilde lezen. Dus toen ik in de folder van uitgeverij Boekerij zag dat hij met een standalone kwam was ik razend nieuwsgierig. Nadat mij de flaptekst ook aansprak kon ik het ook niet laten om deze aan te vragen. Ik wil uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Chicago wordt opgeschrikt door de moord op twee jonge twintigers, beiden zijn gruwelijk verminkt. Er wordt al snel gedacht aan een seriemoordenaar. De politie heeft grote moeite om erachter te komen wie de dader is. Hij is berekenend en gaat erg zorgvuldig te werk. Het enige verband tussen de twee moorden is een jonge vrouw, Cassie. Zij beweert dat ze voorafgaand aan de moorden al wist wanneer deze zouden plaatsvinden.

Vanaf het moment dat Adam Brandt Cassie op het politie-bureau ontmoet, is hij door haar gefascineerd. Alles wat zij hem vertelt, maakt dat hij twijfelt aan zijn deskundigheid. Dan loopt Cassie naar buiten, knoopt een sjaal voor haar ogen en steekt blind de straat over, dwars door het verkeer. Als hij haar na afloop vraagt waarom ze niet bang was te verongelukken, antwoordt ze: “Omdat jij mij zal doden.’

De cover

De kleuren van de cover zijn zwart/wit. Op deze cover zijn wolkenkrabbers te zien. Deze zijn van onderop gefotografeerd. De titel van het boek staat er in oranje/geel op, net of de titel in brand staat. De cover zelf is vrij simpel, maar door de manier hoe de titel erop staat spreekt de cover mij aan. De quote ‘Wat als jij eerder dan de politie weet waar de moordenaar zal toeslaan?’ maakt mij nieuwsgierig en zorgt ervoor dat ik het boek omdraai en de tekst achter op het boek ga lezen.

De auteur

M.J. Arlidge schrijft al jaren voor verschillende Britse crimeseries. Iene miene mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek. Inmiddels heeft hij al acht boeken geschreven met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol. Kom je spelen? is zijn eerste standalone.

Het verhaal

De gemeenschap in Chicago krijgen de schrik van hun leven. Er worden twee jonge mensen vermoord, op een gruwelijke manier…
De politie denkt aan een seriemoordenaar, maar de politie heeft er de grootste problemen mee om de dader op het spoor te komen. De dader is erg zorgvuldig en zeer berekenend. Er is maar één verband tussen de twee moorden. Cassie. Deze jonge vrouw beweert dat ze al wist dat deze moorden zouden plaats vinden, voor dat ze gepleegd werden…

Adam Brandt ontmoet Cassie op het politie-bureau. Hij is onder de indruk van haar. Hoe verder het gesprek tussen hun twee komt, hoe meer Brandt gaat twijfelen aan zijn deskundigheid. Als Cassie naar buiten loopt en geblinddoekt de straat over steekt is Brandt met stomheid geslagen. Als hij even later vraagt waarom ze dat gedaan heeft antwoordt Cassie dat ze nu niet zou verongelukken, omdat Brandt haar moordenaar is.

Mijn mening

Toen het boek op de deurmat viel was ik verwonderd hoe dik deze thriller was. Ruim 500 pagina’s spanning. Hoe gaaf is dat!?

Toen ik aan het boek begon merkte ik al snel dat er ook een buitengewoon tintje aan het verhaal zit. Een meisje dat in de toekomst kan kijken en kan zien door wie iemand vermoord wordt. Normaal zou ik hier direct bij afhaken omdat het dan voor mij te ongeloofwaardig wordt. Echter hoe Arlidge dit verwerkt heeft in ‘Kom je spelen?’ is subliem. Hij weet dit stukje ‘Fantasy’ uitermate goed te verwerken in zijn thriller waardoor het er gewoon bij hoort.

Arlidge heeft ervoor gekozen om de hoofdstukken lekker kort te houden, daardoor bestaat ‘Kom je spelen?’ ook uit 151 hoofdstukken. Deze korte hoofdstukken zorgen er dan ook voor dat de vaart erg goed in de verhaallijn zit. Hierdoor wilde ik continu doorlezen. Ook weet Arlidge de lezer, in ieder geval mij, een aantal keer op het verkeerde been te zetten. Ik dacht een aantal keer dat ik wist hoe de vork in de steel zat. Maar elke keer weet Arlidge me te verassen met een wending waardoor het verhaal de andere kant op ging. Erg knap gedaan.

Ik ben dan ook overtuigd dat ik, hoe dan ook, tijd vrij moet gaan maken om de serie rond Helen Grace te gaan lezen. Want de boeken van deze auteur moeten gewoon gelezen worden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Inkijkexemplaar-Kom-je-spelen

Gegevens van dit boek:
Titel: Kom je spelen?
Auteur: M.J. Arlidge
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 512
Aantal pagina’s E-book: 450
ISBN paperback: 9789022584163
ISBN E-book: 9789402311167
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


2 thoughts on “Bryan las: M.J. Arlidge – Kom je spelen?

  1. Ik heb het boek ook gelezen, was al fan van M.J. Arlidge, en vond het boek zo spannend dat je het niet weg kan leggen, en je het jammer vind dat je nu echt moet gaan slapen.
    En als je de kans hebt om tijd vrij te maken om de serie van Helen Grace te lezen zou ik het doen,
    Maar lees ze wel op volgorde, ik heb er zeker van genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge