Bryan las: Lore T. & Frauke Joossen – Sterke meisjes huilen niet

Informatie die te lezen is op de achterflap: Het onthutsende verhaal van een meisje dat in de handen van een tienerpooier viel. ‘Ik zal je alles leren wat je moet weten over jongens, drugs en het leven.’ Lore is net geen twaalf wanneer ze Amin ontmoet en in een tienerpooiercircuit terechtkomt. Vijf jaar lang is haar leven een opeenvolging van gedwongen prostitutie, drugstrafiek en geweld. Het systeem van pleegzorg en Bijzondere Jeugdzorg laat haar in de steek. Vandaag is ze 18 en probeert ze haar tumultueuze verleden achter zich te laten. Dit is haar rauwe en eerlijke verhaal.

Lore is net geen 12 als ze in de armen valt van Mo, Binnen de kortste tijd is ze verliefd op Mo, Maar is Mo ook verliefd op haar?

Thuis heeft Lore nooit echte liefde gekregen aangezien haar moeder een drankprobleem heeft waardoor ze meteen voor de charmes valt van Mo, Mo geeft haar net dat beetje aandacht waar ze naar verlangt. Dat lieve woordje, die aai over haar bol, maar al snel blijkt dat Mo hele andere plannen met Lore heeft.

In Sterke meisjes huilen niet kan je op een rauwe manier lezen in welke wereld Lore verdwijnt, in de wereld van betaalde seks, drugs en mishandeling.

Het boek is makkelijk geschreven, net of Lore tegenover je zit en het echt tegen je verteld, wat ik daarnaast fijn vind ik dat dit boek erg korte hoofdstukken heeft, wat ik wel mis is nummering van de hoofdstukken. Maar dit is eigenlijk het enigste commentaar wat ik op dit boeiende boek heb.

Gegevens van dit boek:
Titel: Sterke meisjes huilen niet
Auteur: Lore T. & Frauke Joossen
Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s Paperback: 188
Aantal pagina’s E-book: 192
ISBN Paperback: 9789401437295
ISBN E-book: 9789401439053
Prijs Paperback: € 17,99
Prijs E-book: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge