Bryan las: Linda van Rijn – Strandslag

Enige tijd geleden zagen wij dat ‘Strandslag’, van Linda van Rijn, zou verschijnen. Omdat ik fan van haar boeken ben, kon ik het dan ook niet laten om een recensie-exemplaar aan te vragen. Na een kort mailtje naar de uitgever ontvingen wij, niet veel later, een exemplaar van deze titel op de mat. Hier willen wij Uitgeverij Marmer natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Daniëlle en haar man Gijs hebben onlangs een vakantiehuisje gekocht op Texel, op dezelfde plek waar Daniëlle als kind altijd met haar grootouders naartoe ging. Het is een droom die kon uitkomen dankzij de erfenis die Daniëlle van haar oma heeft gekregen. Tijdens de eerste zomer in hun eigen huisje kunnen ze hun geluk niet op. Het is prachtig weer, de kinderen spelen eindeloos op het strand en Gijs en Daniëlle genieten van de rust en de tijd voor elkaar.
Op een avond meldt zich bij het huisje een bezoeker met een vreemde boodschap. Die klinkt onheilspellend en Gijs en Daniëlle weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Het kan niet anders dan dat er sprake is van een misverstand en daarom vergeten ze het voorval snel. Tot Daniëlle haar oude vakantieliefde Mitchell tegen het lijf loopt. Het is hem de laatste jaren niet bepaald voor de wind gegaan, maar wat heeft hij te maken met die vreemde bezoeker? Wanneer hij dreigt om haar gezin iets aan te doen, weet Daniëlle zeker dat ze niet langer kan toekijken. Als de politie niet ingrijpt, zal ze het zelf moeten doen…

De cover

Op de cover is een jonge vrouw, voor mijn gevoel Daniëlle, van achter te zien. Eigenlijk zie je alleen haar haren en blote benen, aangezien ze een strandlaken wijd achter haar houdt. Ze loopt door de duinen. De cover geeft mij een zomers gevoel en dit past uitstekend bij het verhaal. Ik zeg: Top cover!

De auteur

Linda van Rijn (1974, Harmelen) is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties en tegenwoordig als interim-manager voor een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel om echt auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Linda van Rijn schrijft alleen over vakantiebestemmingen waar ze zelf is geweest. Ze woont op Curaçao.

Het verhaal

Vroeger, toen Daniëlle nog klein was ging ze altijd met haar opa en oma op vakantie naar Texel. Haar opa is al een aantal jaar dood en haar oma is pas geleden overleden. Ze heeft veel verdriet van het overlijden van haar oma, maar ze besluit de erfenis, die haar oma haar heeft nagelaten goed te gebruiken. Ze besluit om samen met haar man Gijs een vakantiehuisje te kopen op haar geliefde Texel en ze vinden er eentje op haar favoriete vakantiepark ‘Strandslag’.
Hun eerste vakantie in hun nieuwe huisje is heerlijk. Ze genieten, samen met hun kinderen, van het mooie weer, leuke spelletjes en wandelingen langs het mooie strand van Texel.
Maar als er op een avond zich een ongenodigde gast in hun tuin meldt, met een rare boodschap, vermoeden Daniëlle en Gijs dat deze vreemde snuiterd de vorige bewoners zoekt. Maar is dit wel zo?
Niet veel later loopt Daniëlle haar oude vakantieliefde Mitchell tegen het lijf. Hij heeft het de laatste jaren niet bepaald makkelijk gehad. Al snel komt bij Daniëlle één vraag naar boven… Wat heeft Michell met die rare gast in hun tuin te maken? Al snel volgen er erge bedreigingen en aangezien de politie niks doet, besluit Daniëlle zelf op onderzoek uit te gaan. Maar is dit wel zo slim?

Boektrailer

Mijn mening

Na onder andere ‘Bestemming Bonaire‘, ‘Costa Brava‘, ‘Zoutelande‘ en ‘Ibiza club‘, was het tijd voor de volgende thriller, van de hand van Linda van Rijn.

De proloog van ‘Strandslag’ begint meteen goed. Een vrouw zit, ergens, tegen haar wil, opgesloten. De angst is direct voelbaar. Dit beloofd erg veel goeds voor het verloop van het verhaal…

Als het verhaal start maken we kennis met Gijs en Daniëlle. Ze zijn samen met hun kinderen Elin en Siem op weg naar Texel. De stemming is uitgelaten want ze gaan voor de eerste keer een paar weekjes vakantie vieren, in hun net aangekochte vakantiehuisje, op hun geliefde Texel.
Maar op de boot naar Texel valt Daniëlle een vreemde man op die haar maar blijft aanstaren. Wie is deze man en wat wil hij?

Het is, zoals we van deze auteur gewend zijn, geen op-het-puntje-van-mijn-stoel thriller. Maar ze weet de spanning, tot op bepaalde hoogte, wel erg goed op te bouwen en dit zorgt er dan ook voor dat het verhaal ook nergens saai wordt. Ik had eigenlijk constant het gevoel dat ik verder wilde lezen, want ik vroeg mij net als Daniëlle af wie die vreemde man, die ze op de boot zag, toch is. Je merkt dat Van Rijn weet waar ze over schrijft en dat ze al eens op de plek is geweest waar het verhaal zich afspeelt, in dit geval Texel. Ze weet de omgeving en bepaalde situaties erg goed te omschrijven.

Ook als je geen doorgewinterde thrillerlezer bent zul je kunnen genieten van de thrillers van deze auteur. Waarom zou je misschien denken? Omdat ze niet schokkend en bloederig zijn. Van Rijn is er dan ook weer in geslaagd om een thriller te schrijven waarin je je tijdens het lezen op vakantie waant.

Ik heb in ieder geval weer genoten. Ik kijk dan ook weer uit om haar volgende thriller ‘Bloedkoraal‘ te gaan lezen. Deze ligt hier al klaar in de kast en hier zal natuurlijk ook weer een recensie over verschijnen, hier op onze website.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Strandslag

Gegevens van dit boek:
Titel: Strandslag
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 288
ISBN paperback: 9789460684555
ISBN e-book: 9789460687488
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge