Bryan las: Linda van Rijn – Ibiza club

Soms heb je van die boeken die je blindelings aan kunt vragen. Ik heb dit met de boeken van Linda van Rijn. Dus toen ik zag dat er weer een nieuw boek van haar hand zou verschijnen heb ik het ook, zonder de flaptekst te lezen, aangevraagd. Niet veel later kreeg ik positief nieuws dat ik deze titel mocht recenseren. Rond de verschijningsdatum ontvingen wij de paperback in de bus. Hier willen wij uitgeverij Marmer natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Rosa van Leeuwen, beter bekend als dj RedLion, heeft op haar dertigste bereikt waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Haar muziek is meer dan succesvol, haar agenda staat standaard volgeboekt met optredens in de grote clubs op Ibiza en ze bezit een enorme villa op het eiland, waar ze sinds een paar jaar woont. Ook al kan ze haar leven makkelijk laten draaien om exclusieve feesten en peperdure champagne, toch kiest Rosa er liever voor wat meer op de achtergrond te blijven. Ze is dol op haar werk, maar besteedt haar vrije tijd het liefst aan haar zoontje Xavier van vier jaar. Met de vader van Xavier is ze niet meer samen, maar ze heeft inmiddels nieuw geluk gevonden bij Timo, een Nederlander die ook al jaren op Ibiza woont en die eigenaar is van een succesvolle club.

Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven op scherp. Rosa begint zich af te vragen of ze Timo wel echt goed kent en of ze samen verder kunnen. En wie is de afzender van de onheilspellende berichten die ze krijgt? Wanneer ook Xavier betrokken wordt in de dreigementen, is er geen tijd meer te verliezen en zal de dader gevonden moeten worden. Maar hoe meer Rosa ontdekt, hoe meer zich de vraag opdringt of ze wel de juiste personen in vertrouwen neemt…

De cover

Op de cover is een jonge vrouw, van op de rug, te zien. Ze kijkt uit over de baai. Het water van de zee is helderblauw en de lucht kraakhelder. Ook staat er de quote ‘Wanneer de beroemde dj Rosa van Leeuwen ernstig wordt bedreigd, staat haar bruisende leven ineens op scherp. Ze heeft alleen geen idee wie het op haar heeft gemunt…’ op. De cover geeft mij een zomers gevoel, echter zou ik het mooier en interessanter hebben gevonden als Rosa er als dj op gestaan zou hebben. Dan paste de cover, wat mij betreft, beter bij het verhaal.

De auteur

Linda van Rijn (1974, Harmelen) is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties en tegenwoordig als interim-manager voor een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel om echt auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Linda van Rijn schrijft alleen over vakantiebestemmingen waar ze zelf is geweest. Ze woont op Curaçao.

Het verhaal

Rosa van Leeuwen is pas dertig jaar maar toch heeft ze al alles wat haar harte begeert. Ze woont al een aantal jaar op Ibiza, ze timmert hard aan de weg als dj in de grote clubs en ze bezit een grote villa op het party-eiland. Rosa kan een exclusief en luxe leven leiden op Ibiza, ze kiest er echter toch voor om een beetje op de achtergrond te blijven. Ze geniet van haar werk maar als ze vrij heeft is ze het liefst samen met haar nieuwe vriend Timo en haar vier jarig zoontje Xavier.

De toekomst lacht haar tegemoet, maar is Timo, die een club op het eiland bezit, wel zo betrouwbaar? En van wie krijgt Rosa plotseling van die akelige berichten? Heeft Timo hier iets mee te maken? Als ook haar vier jarig zoontje betrokken wordt in deze onheilspellende situatie weet Rosa het zeker… de dader moet zo snel mogelijk gevonden worden. Maar vertrouwt ze wel de juiste personen?

Mijn mening

In het verleden heb ik al verschillende boeken van Linda van Rijn gelezen, waaronder ‘Bestemming Bonaire‘, ‘Costa Brava‘ en ‘Zoutelande‘.

In ‘Ibiza club’ maken we kennis met Rosa. De meeste mensen kennen haar onder haar artiestennaam ‘Dj RedLion’ en ze is een bekende dj op het zonnige vakantie-eiland Ibiza. Omdat ik zelf, in 2003, een aantal maanden in Spanje heb gewerkt als dj, voelde ik me eigenlijk meteen verbonden met Rosa. Bepaalde dingen kwamen mij erg bekend voor en zouden ook zomaar waar gebeurd kunnen zijn. Maar aan de andere kant zijn er ook bepaalde dingen, die voor mijn gevoel, een beetje overdreven en aangedikt zijn. Ik kan niet in detail treden, hiervoor moet je echt het boek lezen. ‘Ibiza club’ is, in mijn ogen wel een hele goede zomerthriller.

De schrijfstijl is opnieuw vlot en luchtig te noemen en door de korte hoofdstukken ben je zo door het verhaal heen. Ik had dat in ieder geval, ik wilde telkens een hoofdstuk verder lezen omdat het verhaal me in zijn greep hield. Ik zat niet op het puntje van mijn stoel, tijdens het lezen, maar dit is eigenlijk nooit het geval bij de boeken van haar hand. Maar dit vind ik zelf ook niet erg, aangezien ik dit al weet voor ik in het boek begin.

De boeken van Van Rijn zijn echt boeken waar je een middag lekker mee in de zon gaat zitten. Wat mij betreft is ‘Ibiza club’ weer een geslaagd boek!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ibiza club
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 301
ISBN paperback: 9789460684418
ISBN e-book: 9789460687556
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge