Bryan las: Linda van Rijn – Familiediner

Ik ben fan van Linda van Rijn dus toen ik ‘Familiediner’ online tegen kwam, wist ik dat ik deze 25e thriller van Van Rijn graag wilde lezen. Aangezien de korte inhoud me aansprak heb ik een mailtje gestuurd naar de uitgever en kort na verschijning ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar van deze titel. Hier willen wij Uitgeverij Marmer natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het is eerste kerstdag en de familie Tichelaar viert dat in een luxe restaurant. Vader Wim en moeder Anneke hebben, na jaren waarin het kerstdiner traditioneel bij hen thuis was, ervoor gekozen om de hele familie mee uit eten te nemen. Op het oog zijn ze een gezin waar weinig aan de hand is, tot de jongste zoon, Roemer van dertig, niet komt opdagen bij het diner. Met zijn lege stoel pijnlijk zichtbaar aan tafel heeft ieder familielid zo z’n eigen, verontruste idee over de reden van Roemers afwezigheid.

De cover

Op de cover is een gedeelte van een jonge vrouw te zien. Ze staat, voor mijn gevoel, ergens binnen en heeft een wijnglas in haar hand. Ook is er de quote ‘Als er één plek aan het kerstdiner leeg blijft, is het de vraag welk familiegeheim hiermee te maken heeft…’ te lezen. Deze maakt mij nieuwsgierig.

Het boek komt op mij als speciaal over. Dit komt mede doordat er bij deze jubileumuitgave gekozen is voor hardcover en daardoor er gebruik is gemaakt van gouden letters op een zwarte achtergrond komt het luxe over. Maar dat verdient een boek ook, als het een 25e titel van een auteur is.

De auteur

Linda van Rijn is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse locaties en tegenwoordig als manager bij een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. En gelukkig, want het genre van de literaire thriller is haar op het lijf geschreven. Linda van Rijn woont op Curaçao.

Linda is zeer succesvol met haar literaire thrillers. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en allemaal hebben ze in Bestseller60 gestaan.

Het verhaal

Wim en Anneke Tichelaar hebben dit jaar voor het eerst besloten om eerste kerstdag, samen met hun kinderen, niet thuis te vieren, maar om lekker uit eten te gaan in een luxe restaurant. De familie Tichelaar lijkt compleet, maar toch mist er iemand. Roemer van dertig. Zijn stoel blijft pijnlijk leeg aangezien hij niet is komen opdagen aan het diner. Al snel rijst de vraag waar Roemer is en of hem iets gebeurd is…

Mijn mening

Als eerste willen wij Linda natuurlijk feliciteren met haar 25e thriller. Dat er nog maar veel thrillers, van haar hand, mogen volgen. 🙂

Haar 25e thriller ‘Familiediner’ is een mini-thriller, maar wat toch als een compleet verhaal overkomt. Dit komt doordat elk hoofdstuk vanuit een ander familielid is geschreven. Dit is nieuw in de boeken van Van Rijn en dit zorgt ervoor dat het verhaal van alle kanten goed belicht word. Dit zal voor mij persoonlijk ook de reden zijn waarom deze mini-thriller zo compleet aanvoelt.

Van Rijn is er ook weer in geslaagd om de spanning, wat hoofdzakelijk onderhuids is, voldoende toe te passen. De hoofdstukken daarentegen hadden voor mij persoonlijk iets korter mogen zijn. Deze vind ik aan de lange kant en lezen hierdoor iets minder fijn. Desondanks heb ik ‘Familiediner’ met erg veel plezier gelezen. Laat nummertje 26 maar uit de pen rollen. 😉

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Familiediner

Gegevens van dit boek:
Titel: Familiediner
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s hardcover: 160
ISBN hardcover: 9789460684579
ISBN e-book: 9789460687440
Prijs hardcover: € 10,00
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge