Bryan las: Linda van Rijn – Costa Brava

Als het voorjaar is en het op de zomer aangaat vind ik niks leuker dan lekker onderuit gezakt te verdwalen in een zomerthriller. Dus toen ik zag dat er weer een nieuw boek van de hand van Linda van Rijn zou verschijnen, werd ik gelijk helemaal blij. Nadat de flaptekst mij aansprak, heb ik deze aangevraagd en ik ontving dat ook na verschijning een recensie-exemplaar van deze thriller in de bus. Hier wil ik Uitgeverij Marmer natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van Costa Brava: Als Irene van Hout erachter komt dat haar man Jacco haar heeft bedrogen met een ander, breekt een moeilijke tijd aan. Irene wil nadenken, maar de zomervakantie staat voor de deur en hun kinderen Nikki en Stef verheugen zich op de jaarlijkse campingvakantie aan de Costa Brava. Hoewel Irene niet goed weet hoe het verder moet tussen haar en Jacco, besluit ze toch om de vakantie te laten doorgaan. Haar jongere zus Rianne gaat ook mee en Irene is bij met de afleiding.
Eenmaal in Spanje wordt de sfeer gelukkig beter. De kinderen genieten volop en onder de Spaanse zon lukt het Irene wat meer te ontspannen. Maar dan ontmoet ze Bob, een Nederlander die overduidelijk interesse in haar heeft…

De cover

Het is net of de coverfoto vanuit een helikopter is gemaakt. Op de cover is de zee te zien en een stukje van het strand. Ook zijn er rotsen op te zien. Het water is mooi blauw en op het strand rent een jonge vrouw. Ik krijg een echt zomers gevoel van deze cover en doet mij aan vakantie denken. De cover past erg goed bij een zomerthriller.

De auteur

Linda van Rijn (1974, Harmelen) is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties en tegenwoordig als interim-manager voor een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel om echt auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Linda van Rijn schrijft alleen over vakantiebestemmingen waar ze zelf is geweest. Ze woont op Curacao.

Het verhaal

Voor Irene van Hout breekt een moeilijke tijd aan. Ze is erachter gekomen dat haar man Jacco, waar ze zielsveel van houdt, haar bedrogen heeft met een andere vrouw. Ze wil nadenken en wat tijd voor zichzelf nemen, maar de zomervakantie staat voor de deur en hun kinderen Nikki en Stef kijken erg uit naar de jaarlijkse vakantie op de camping in Spanje. Ondanks het dubbele gevoel van Irene besluit ze toch om de vakantie door te laten gaan en probeert ze er het beste van te maken samen met Jacco en de kinderen. Waar Irene wel erg blij mee is, is dat haar jongere zusje Rianne mee gaat naar Spanje.
Als het vijftal aankomt op de Spaanse camping wordt de sfeer gelukkig een stuk beter. Nikki en Stef genieten met volle teugen en het lukt Irene zelfs om een beetje te ontspannen. Maar dan loopt Irene Bob tegen het lijf. Bob is een aantrekkelijke Nederlander die ook op de camping verblijft. Hij heeft duidelijk interesse in Irene…

Mijn mening

Dit was voor mij persoonlijk niet de eerste kennismaking met Linda van Rijn. Ik las in het verleden al ‘Zomernacht’ en ‘Bestemming Bonaire‘ van haar hand. Na deze twee titels keek ik dan weer uit naar een nieuw verhaal.

Dit nieuwe verhaal leest, net zoals haar vorige boeken, erg makkelijk weg. Nergens heeft van Rijn moeilijke zinnen of woorden gebruikt en door het gebruik van de korte hoofdstukken had ik het boek in een mum van tijd uit.

Wat ik wel een beetje miste was de spanning. Deze kwam pas aan het einde van het verhaal en dit vind ik persoonlijk erg jammer. Dit boek heeft het etiket ‘Literaire thriller’ gekregen, dan ben ik van mening dat er ook aardig wat spanning in moet zitten. Deze miste ik toch in dit verhaal en daarom ben ik van mening dat dit boek beter als ‘Spannende roman’ verkocht kan worden.

Maar ondanks dat de spanning pas erg laat op gang kwam is het verhaal erg boeiend en goed. Wat mij betreft zijn de personages en de link naar het verleden beiden goed uitgewerkt. Wat mij betreft is van Rijn er weer in geslaagd om een goed vakantieverhaal neer te zetten.

Ga je deze zomer op vakantie? Dan mag dit boek zeker niet ontbreken in je koffer!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Inkijkexemplaar-Costa-brava

Gegevens van dit boek:
Titel: Costa Brava
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s paperback: 235
Aantal pagina’s E-book: 256
ISBN paperback: 9789460684166
ISBN E-book: 9789460687112
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge