Bryan las: Linda van Rijn – Bloedkoraal

Toen ik de folder van deze uitgeverij opensloeg zag ik als snel dat er weer een nieuwe titel, van de hand van Linda van Rijn, er in stond. Ondertussen hebben we bijna alle titels en voor mij is het altijd feest om een boek van haar hand te lezen. Dus hebben we de uitgeverij een mailtje gestuurd met de vraag of we van deze titel een recensie-exemplaar mochten ontvangen. Niet lang na verschijning lag er dan ook een exemplaar van ‘Bloedkoraal’ in de bus. Hier willen wij uitgeverij Marmer natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als journalist Emily van Son wordt uitgenodigd voor een tiendaagse persreis naar het Griekse Samos, twijfelt ze geen moment. Er is een nieuw resort geopend, waar Antonie Singha, de Nederlandse eigenaar en spiritueel coach, helende reizen aanbiedt. Emily heeft daar niet veel mee, maar ze is wel nieuwsgierig en bovendien zien de foto’s van de stranden en de prachtige natuur er aantrekkelijk uit. Een kleine vakantie kan ze wel gebruiken, nu ze de laatste tijd hard heeft gewerkt als hoofdredacteur van een groot magazine voor vrouwen.
Eenmaal ter plekke blijkt de groep van de persreis een bont gezelschap van journalisten en bloggers, sommige helemaal gericht op spiritualiteit, sommige juist helemaal niet. Emily kan het met iedereen goed vinden, al sluit ze al snel vriendschap met blogger Zara. Samen laten ze zich onderdompelen in alles wat het resort te bieden heeft.
Maar dan maakt een gruwelijk duikongeval een einde aan de relaxte vakantie. Plotseling staan het resort, de groep en de hele persreis in het teken van het ongeluk, dat zelfs door de politie wordt onderzocht. En nog voordat dat onderzoek iets heeft opgeleverd, vindt er een tweede tragedie plaats. Emily wil nu zo snel mogelijk naar huis, maar mag het resort niet verlaten. Eerst moet duidelijk worden of het wel echt om ongelukken gaat. En dat is ook de vraag die zich aan Emily opdringt. Kan ze op tijd weg komen voor er nog meer slachtoffers vallen…

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien die aan het duiken is. Ze begeeft zich in een mooie onderwaterwereld. De cover past erg goed bij het verhaal. De cover zou mij in de boekhandel zeker opgevallen zijn en ervoor gezorgd hebben dat ik de flaptekst op de achterkant ging lezen.

De auteur

Linda van Rijn is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse locaties en tegenwoordig als manager bij een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. En gelukkig, want het genre van de literaire thriller is haar op het lijf geschreven. Linda van Rijn woont op Curaçao.

Linda is zeer succesvol met haar literaire thrillers. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en allemaal hebben ze in Bestseller60 gestaan.

Het verhaal

Emily van Son is journaliste en hoofdredacteur bij een groot vrouwenmagazine. Ze ontvangt een uitnodiging voor een tiendaagse persreis naar het Griekse Samos. Op het Griekse eiland heeft de Nederlander Antonie Singha een nieuw resort geopend waar hij helende en spirituele vakanties aanbiedt. Zo’n vakantie is normaal niet aan Emily besteed, maar na het zien van de mooie foto’s is ze toch wel erg nieuwsgierig geworden. En daarbij… een fijne korte vakantie is nooit verkeerd. Eenmaal aangekomen op het zonnige eiland sluit ze al snel vriendschap met Zara. Zara is een blogger die ook op uitnodiging aanwezig is en samen laten ze zich eens goed verwennen op het luxe resort.
Als er tijdens een duikuitstapje een bizar ongeluk gebeurd komt er abrupt een einde aan de relaxte vakantie. Vanaf dat moment staat alles en iedereen, op het resort, op scherp. Want hoe kon dit ongeluk gebeuren? Maar voor dat ze van dit ongeluk kunnen bekomen, gebeurt er een tweede ongeluk en dan weet Emily het zeker, ze wil terug naar huis, maar niemand mag het resort verlaten. De politie wil eerst helder hebben wat er hier allemaal aan de hand heeft. Maar als snel vraagt Emily zich af of ze nog wel veilig is op het eiland, of dat er nog meer slachtoffers vallen.

Mijn mening

Linda van Rijn heeft ondertussen al 25 thrillers op haar naam staan en ik heb er een deel van gelezen. Ik las onder andere ‘Ibiza club‘, ‘Strandslag‘ en haar jubileumthriller ‘Familiediner‘. Een aantal weken geleden gingen wij ook in gesprek met… Linda van Rijn, en daarin konden we onder andere lezen dat Linda gelukkig nog lang niet uitgeschreven is. 🙂

Doordat het verhaal zich hoofdzakelijk op een luxe vakantieresort, waar spiritualiteit hoog in het vaandel staat, afspeelt, merkte ik dat ik zelf ook een ontspannen(de) gevoel kreeg, toen ik in het verhaal begon te lezen. Echter op een bepaald moment gebeuren er in het verhaal verschillende dingen dat ervoor zorgde dat het ontspannen(de) gevoel verdween.

Van Rijn heeft wederom de omgeving en gebeurtenissen goed weten te omschrijven in dit vlot geschreven verhaal. Het plot was voor mij verrassend en deze zag ik dan ook niet meteen aankomen. Ook dit heeft Van Rijn weer voortreffelijk uitgewerkt. Hoofdpersonage Emily is ook goed neergezet, echter de andere personages zijn minder diep uitgewerkt. Ik ben eerlijk dat ik dit nooit zo erg vind in dit soort thrillers omdat ze wel stuk voor stuk vermakelijk zijn en daar moet je het bij deze thrillers ook van hebben. Ik heb ‘Bloedkoraal’ in ieder geval weer met veel plezier gelezen.

In april verschijnt alweer de 26e thriller van Linda van Rijn. Met deze nieuwe thriller ‘Zandvoort aan zee‘ blijft ze in eigen land. Ik kijk weer erg uit naar dit nieuwe verhaal. Jullie ook?

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Bloedkoraal

Gegevens van dit boek:
Titel: Bloedkoraal
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s e-book: 256
ISBN paperback: 9789460684616
ISBN e-book: 9789460687457
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge