Bryan las: Linda Jansma – In eigen hand

We zagen, enige tijd geleden, dat er een nieuw boek van de hand van Jansma zou verschijnen. Hier thuis las Veronique altijd haar boeken, maar ik was persoonlijk ook wel nieuwsgierig geworden naar deze auteur en nadat ik de flaptekst had gelezen dacht ik dat dit ook wel eens een boek voor mij kon zijn. Daarna heb ik hem snel aangevraagd en niet lang daarna ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar. Hier willen wij De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer Nikki Benjamins haar baas een blauw oog slaat, betekent dat het einde van haar carrière bij de Amsterdamse recherche. Ze besluit een eigen recherchebureau te beginnen.
Dan klopt voormalig hoofdinspecteur Ferry Akkermans bij haar aan voor hulp. Zijn zoon is verongelukt toen hij tegen een boom reed, maar Ferry twijfelt aan het onderzoek van zijn ex-collega’s. Was het wel een ongeluk?

De cover

Op de cover is het silhouet, van een vrouw, te zien. Ze staat met de rug naar de camera en ze heeft een pistool vast. Ik neem aan dat dit het hoofdpersonage Nikki Benjamins is. Nikki kijkt uit een raam en er hangt aardig wat mist in de ruimte waar ze staat. Ik vind de cover erg interessant en hij zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel. Het geheel heeft iets mysterieus…

De auteur

Linda Jansma is een echte publiekslieveling. Inmiddels heeft ze dertien thrillers op haar naam staan, waaronder de bestsellers Houvast, Kwetsbaar en het vorig jaar verschenen Bloedband. Veel van haar boeken ontvingen nominaties en prijzen.

Het verhaal

Nikki Benjamins was, tot een tijdje geleden, werkzaam als rechercheur bij de Amsterdamse recherche. Tot het moment dat ze haar baas een blauw oog sloeg. Vanaf dat moment stond ze op straat. Maar Nikki pakt zich bij elkaar en begint een eigen recherchebureau.
Al snel staat Ferry Akkermans, voormalig hoofdinspecteur, bij haar op de stoep. Hij heeft de hulp van Nikki nodig. Zijn zoon heeft een dodelijk ongeluk gehad, toen hij tegen een boom aanreed. Maar Akkermans twijfelt, was het wel een ongeluk? En hebben zijn ex-collega’s de zaak wel goed onderzocht? Nikki besluit om deze zaak op zich te nemen. Want zelf twijfelt ze ook en vraagt ze zich ook al snel af of het wel een ongeluk was…

Mijn mening

Voor mij persoonlijk was dit de eerste kennismaking met Linda Jansma. Hier thuis leest Veronique normaal de boeken van haar hand. Zo las ze onder andere ‘In naam van de vader‘. Aangezien ze altijd echt enthousiast was over deze auteur, wilde ik het ook graag zelf ervaren. Ik kan jullie nu al vertellen dat ik blij verrast ben. 🙂

Toen ik begon met lezen merkte ik al snel dat dit echt een boek voor mij was. ‘In eigen hand’ start rustig en je leert de personages stuk voor stuk kennen. Ook kom je er al snel achter dat Nikki Benjamins, het hoofdpersonage, recht door zee is, bikkelhard en erg eigenwijs is. Vooral van dit laatste kan ik altijd erg genieten. Als een hoofdpersonage deze drie eigenschappen heeft zit het, meestal, wel goed. Zo ook in dit boek.

Het verhaal wordt verteld vanuit Nikki Benjamins. Dit zorgt ervoor dat ik het gevoel had dat ik, tijdens haar onderzoek, over haar schouder mee kon kijken. Op deze manier kreeg ik al snel een band met het hoofdpersonage.

De beeldende schrijfstijl die Jansma hanteert zorgen ervoor dat ik me op sommige momenten echt in het Amsterdamse straatbeeld waande. Ook merkte ik dat ik constant verder wilde lezen en de, niet al te lange, hoofdstukken lenen zich hier erg goed voor.

Met ‘In eigen hand’ heeft Jansma het startschot gelost van een nieuwe serie rondom Nikki Benjamins. Persoonlijk ben ik erg nieuwsgierig naar het verloop van deze reeks, want ik denk dat er nog genoeg spannende avonturen te beleven zijn met dit hoofdpersonage.

Ik ben echt fan van Nederlandse en Vlaamse thrillers en detectives. Eigenlijk moet ik me schamen dat ik nog niks van deze auteur gelezen had. Maar ik weet zeker dat dit na het lezen van ‘In eigen hand’ veranderd en dat ik nu een stuk sneller een boek van haar hand op zou pakken.

‘In eigen hand’ is voor mij een thriller met alleen maar pluspunten. Laat deel twee in deze reeks maar komen!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

In-eigen-hand

Gegevens van dit boek:
Titel: In eigen hand
Auteur: Linda Jansma
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 350
ISBN paperback: 9789461094513
ISBN e-book: 9789461094605
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge