Bryan las: Liesbeth van Kempen – Verpest

Enige tijd geleden ontvingen wij de persmail over het nieuwe boek, ‘Verpest’, van Liesbeth van Kempen. Het verhaal klonk erg spannend, dus hebben wij dit boek aangevraagd. Echter, ik wilde wel eerst het debuut van Liesbeth lezen. Dit debuut was erg goed. Dus ik kon niet wachten om meteen door te gaan met haar nieuwste boek ‘Verpest’. Ik wil uitgeverij De Fontein dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben. De onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara’s verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar. Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden.

De cover

Op de cover is een gezicht van een jonge vrouw te zien. Op het gezicht zijn allemaal waterdruppels te zien. Wat mij eigenlijk nog het meeste opvalt aan deze vrouw zijn de heldere blauwe ogen. De cover op zich vind ik wel mooi, maar ik vind het helaas niet echt bij het verhaal passen. De quote “Zeven oud-klasgenoten worden geconfronteerd met hun duistere verleden” roept wel vragen op, en dit zorgt er dan ook voor dat ik de informatie over het boek ben gaan lezen.

De auteur

Liesbeth van Kempen werd met haar debuut Gevaarlijk spel genomineerd voor de Hebban-debuutprijs. Zij is mede-oprichter van Moordwijven, een collectief van thrillerauteurs.

Het verhaal

Het wordt Barbara, die groepen coacht, al snel duidelijk dat de groep, die ze nu in Frankrijk op bezoek heeft, een gedeeld verleden hebben. Barbara probeert er het beste van te maken, maar toch lukt het niet om het gezellig te krijgen. De sfeer is en blijft erg vijandig en gespannen. Wat verontrustender is, is dat er gedurende de workshopweek steeds meer deelnemers naar huis gaan. Maar is dit wel zo? Of is er hier iets anders aan de hand? Barbara begint steeds meer te beseffen dat ze deze goed betaalde opdracht beter niet had kunnen aannemen. Kan ze op tijd er achter komen wat er vroeger gebeurd is voor het echt te laat is?

Mijn mening

Aangezien dit boek het vervolg op ‘Gevaarlijk spel’ is, heb ik beide boeken direct achter elkaar gelezen. Waar ‘Gevaarlijk spel’ eindigt, gaat ‘Verpest’ verder. Normaal is mijn mening altijd dat je het beste altijd eerst het eerste deel kunt lezen, maar dit is in dit geval totaal niet aan de orde. ‘Verpest’ is uitstekend als standalone te lezen. Als een auteur hiervoor kiest word ik persoonlijk altijd erg blij.

Zoals ik in mijn recensie van ‘Gevaarlijk spel‘ schreef, heeft Liesbeth er een fan bij. Maar is dit ook nog zo nadat ik ‘Verpest’ gelezen heb? Ik kan volmondig “Ja” zeggen.

In de proloog ligt een vrouw in een doodskist van plexiglas met een infuus aan een standaard aan haar voeteneind en “iets”druppelt haar lichaam in… Je merkt dat de vrouw niet precies weet hoe het allemaal zit en dat ze angst heeft. Deze beklemmende situatie zorgt ervoor dat ik de proloog erg sterk vind. Het blijft eigenlijk tot aan het einde van het verhaal onduidelijk wat er hier aan de hand is.

De (onderhuidse spanning) is eigenlijk vanaf hoofdstuk 2, als de eerste deelnemers in Frankrijk aankomen, tot het laatste hoofdstuk aanwezig. Door de makkelijke en luchtige schrijfstijl die Liesbeth heeft leest het boek erg fijn weg. Qua dader ben ik verschillende keren op het verkeerde been gezet. Het heeft erg lang geduurd voor ik de goede dader voor ogen had. Het einde vond ik persoonlijk erg verrassend en goed in elkaar gezet.

Hou jij van Nederlandse thrillers. Dan mag, wat mij betreft, dit boek echt niet ontbreken op je lijstje.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het onderstaande leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verpest
Auteur: Liesbeth van Kempen
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s E-book: 227
ISBN paperback: 9789026146749
ISBN 9789026146756 E-book:
Prijs paperback: € 18,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge