Bryan las: Liesbeth van Kempen – Gevaarlijk spel

Aangezien Liesbeth van Kempen dit jaar haar tweede thriller, en vervolg op ‘Gevaarlijk spel’, heeft geschreven, wilde ik haar debuut natuurlijk graag eerst lezen. Ik kon het dan ook niet laten om dit e-book aan te schaffen.

Informatie die te lezen is op internet over ‘Gevaarlijk spel’: Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en haar goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak. Gedrieën volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

De cover

Op de cover is een vrouw te zien die op een trap ligt. Ik kan de cover niet goed aan het verhaal linken als ik eerlijk ben. Of ik moet al iets gemist hebben in het verhaal. Ik vind dit op zich wel jammer, aangezien ik het persoonlijk wel fijn vind als de cover ook iets te maken heeft met het verhaal.

De auteur

Liesbeth van Kempen werd met haar debuut Gevaarlijk spel genomineerd voor de Hebban-debuutprijs. Zij is mede-oprichter van Moordwijven, een collectief van thrillerauteurs.

Het verhaal

Als Margot, officier van justitie, plotseling spoorloos verdwijnt en even later ook haar man, gaat haar collega Louise op onderzoek uit. Als Louise niet veel later een verdacht dossier vindt op een hele rare plek weet ze het zeker, hier is iets ergs aan de hand en deze verdwijning is geen eigen keuze. Ze besluit om hulp in te roepen van haar broer. Hij is rechercheur bij de politie. Ook weet ze haar beste vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van deze bizarre verdwijning. Onder hun drieën volgen ze een spoor, maar is dit spoor echt zo betrouwbaar? Louise besluit alles op alles te zetten, maar ze moet opletten dat haar eigen leven niet in gevaar komt…

Mijn mening

Wat mij betreft is dit een zeer aangename kennismaking met Liesbeth van Kempen. Ze heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl en de karakters vind ik genoeg uitgewerkt. Door de vlotte schrijfstijl die van Kempen heeft zit de vaart lekker in het verhaal. Ik werd vanaf het eerste hoofdstuk in het verhaal gezogen en het liet mij niet meer los tot dat ik precies wist hoe de vork in de steel zat. Wie en wat bleef voor mij persoonlijk lekker lang onduidelijk en dat is altijd goed. Ik vind het altijd erg jammer als ik snel een vermoeden heb en dit achteraf ook nog eens blijkt te kloppen.

Liesbeth van Kempen heeft er een fan bij. Er ik ben dan ook meteen na dit boek begonnen in het vervolg ‘Verpest’, wat dit jaar (2019) verschenen is.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Gevaarlijk spel
Auteur: Liesbeth van Kempen
Uitgever: de Fontein
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s E-book: 209
ISBN paperback: 9789026137655
ISBN E-book: 9789026137662
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Bryan las: Liesbeth van Kempen – Gevaarlijk spel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge