Bryan las: Lidewij Martens – Ondergronds

Begin dit jaar zijn wij een dagje, gepakt en gezakt met een rugzak vol chocolade, naar onze hoofdstad afgereisd om een aantal uitgeverijen te verblijden met een lekker stuk chocolade. Natuurlijk moesten we ook even bij boekhandel Scheltema naar binnen. Daar liep ik tegen ‘Ondergronds’, van Lidewij Martens aan. We konden het natuurlijk niet laten om dit boek te kopen en mee naar Limburg te nemen. 🙂

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Dat Flo maar één meter zesenvijftig lang is, maakt haar gedrevenheid als rechercheur alleen maar noodzakelijker. Maar zelfs zij tast in het duister als er op elk station van de binnenkort te openen Amsterdamse Noord/Zuidlijn een gruwelijke moord wordt gepleegd. Er lijkt een verband te bestaan, maar elke aanwijzing leidt naar een andere dader. Kenden de slachtoffers elkaar? Flo begint te vermoeden dat iemand een heel gevaarlijk spel speelt waarbij ook zij, haar zoon en haar trouwe hond Hunter doelwit zijn…

De cover

Op de cover zit een vrouw te wachten op een metrostation. Je ziet haar van op de rug. Op de achtergrond raast een metro voorbij. Deze metro is in het rood afgebeeld. De quote ‘Een moord op elk metrostation. Voor wie is dit de laatste halte?’ maakt mij erg nieuwsgierig naar het verhaal. Ik zou dit boek, zoals blijkt bij boekhandel Donner, zeker oppakken in de boekhandel. 😉

De auteur

Lidewij Martens heeft haar sporen verdiend als scenarioschrijver, onder andere voor Baantjer, Spangen, Intensive Care, Mees Kees de serie en Flikken Maastricht. Haar ervaring in de televisiewereld kot goed van pas bij het schrijven van haar thrillers, die uitblinken in vaart, ritme en spanning.

Het verhaal

Flo is maar klein van stuk, maar een kei in haar baan als rechercheur. Ze zet altijd alles op alles om ervoor te zorgen dat ze elke zaak tot een goed einde brengt.
Als er op de route van de, binnenkort te openen, Noord/Zuidlijn in Amsterdam, bizarre moorden worden gepleegd tast zelfs de ervaren Flo in het duister. Wat is er hier aan de hand en nog belangrijker, wie is de dader of daders van deze gruwelijke taferelen? Er lijkt een verband te zijn tussen de moorden, maar het lijkt erop dat elke moord door een andere dader is gepleegd. Klop dit wel? En kenden de slachtoffers elkaar?
Als ook Flo, haar zoon Boy en haar trouwe viervoeter Hunter in gevaar lijken te komen weet Flo het zeker, ze moet erachter komen wie hier een gevaarlijk spelletje speelt…

Boektrailer

Mijn mening

Natuurlijk kende ik de schrijfstijl van Lidewij Martens al van haar vorige boek ‘Steigereiland‘. Toen was ik erg te spreken over haar schrijfstijl en het verhaal, dus was ik natuurlijk erg nieuwsgierig of dit nieuwe boek kan tippen aan haar vorige boek.

In het eerste hoofdstuk maken we kennis met onder andere Flo, ze is rechercheur, klein van stuk en ze draagt een cowboyhoed. Hunter, haar Mechelse herder staat haar bijna altijd bij. Ze krijgt van Hoofdcommissaris Brian te horen dat er een 112 oproep is binnengekomen dat er een vrouw aan een abseilkoord hangt in de koepel van metrostation Noord. Een van de metrostations van de Noord/Zuid lijn die binnenkort open gaat. Alleen al door deze eerste pagina’s wist ik het zeker, van dit boek ging ik genieten.

En dit blijkt nu, nadat ik het boek heb gesloten, ook zo te zijn. Dit zijn echt Bryan-boeken. Ik hou van een politiethriller waarbij er een rechercheur is die lekker eigenwijs is en op het randje van de wet loopt. Ik kan er gewoon van genieten en laat de kleine Flo nu net zo’n rechercheur zijn.

De schrijfstijl van Martens is, zoals we haar haar gewend zijn, lekker vlot. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je door het verhaal vliegt. Wat ik daarin tegen wel weer jammer vind is dat het boek maar negen hoofdstukken heeft. Dit zorgt ervoor dat de hoofdstukken erg lang zijn en hierdoor had ik niet zoiets van ‘nog even snel één hoofdstuk lezen’.

Ik heb echt weer genoten van dit Martens boek en hoop dat ze snel weer met een nieuw verhaal komt. Want deze schrijfster moet gewoon blijven schrijven.

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ondergronds
Auteur: Lidewij Martens
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 246
ISBN paperback: 9789402704914
ISBN e-book: 9789402759440
Prijs paperback: € 10,00
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge