Bryan las: Kiki van Dijk – Ibiza, de erfenis

Informatie die te lezen is op de achterflap: Dorien is een wereldberoemde fotograaf die de wereld rondvliegt voor opdrachten. Als ze in Nederland is, leidt ze een prettig leven met haar puberzoon Mick. Maar wanneer Mick voor een vakantie naar Ibiza wil, is Dorien direct tegen. Door tussenkomst van haar ex-man David laat ze hem met tegenzin gaan, maar als Mick meteen na aankomst verdwijnt weet Dorien dat het foute boel is.

Halsoverkop vliegt ze naar het eiland dat zij vijfendertig jaar eerder met haar moeder verliet. Daar wordt ze plotseling geconfronteerd met herinneringen aan een verleden dat ze nooit helemaal heeft afgesloten. Ze raakt verstrikt in een gevaarlijk spel waarbij niemand te vertrouwen is en Dorien en haar familie grote risico’s lopen. Zal ze op tijd doorzien wat er op het eiland speelt?

Op de cover is een vrouw te zien die naar de zee kijkt. Als je de cover van het boek nog niet weet kan je er al uit afleiden dat dit verhaal zich in een warm oord afspeelt. Wat mij betreft is dit een goede cover.

Dorien heeft haar eerste levensjaren samen met haar vader en moeder op Ibiza gewoond. Tot op een bepaald moment ze samen met haar moeder naar Nederland verhuisd. Vanaf dat moment heeft ze geen contact meer met haar vader, behalve als ze soms een duur cadeau van hem ontvangt. Dorien heeft het hem altijd kwalijk genomen, dat hij nooit contact met haar heeft gezocht.

Als Mick, de zoon van Dorien met het idee komt dat hij uitgerekend op vakantie wil naar Ibiza, is Dorien hier fel op tegen, maar uiteindelijk laat ze hem toch gaan. Als ze twee dagen niks van Mick hoort, besluit ze meteen naar Ibiza te vliegen aangezien ze het niet vertrouwd. Is Ibiza nog steeds hetzelfde als vroeger? Is haar vader nu wel of niet te vertrouwen? Wat is er met Mick gebeurd? Je leest het allemaal in Ibiza, de erfenis.

Het boek is op een luchtige manier geschreven, fijne hoofdstukken die niet te lang zijn. Ik heb lange tijd de verkeerde personage als dader gezien en dan is het naar mijn mening een goed boek. Daarnaast vind ik het erg fijn als de personages niet altijd de voor de hand liggende beslissingen nemen. Hou je daar ook van? Dan moet je dit boek echt lezen.

Ibiza, de erfenis is het derde boek van Kiki van Dijk. De andere twee boeken heb ik nog niet gelezen, maar komen zeker weten op me nog te lezen lijstje.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ibiza de erfenis
Auteur: Kiki van Dijk
Uitgever: Xander uitgevers
ISBN Paperback: 9789401606639
Prijs: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge